Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πως διατηρούνται σωστά τα τρόφιμα;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Μαγειρική Οικολογία
Πως διατηρούνται άραγε ορισμένα τρόφιμα; Στο ψυγείο; Στο καταψύκτη; Ή μήπως στα ντουλάπια της κουζίνας μας;

Κάθε τρόφιμο χρειάζεται διαφορετικό μέρος για μπορέσει να διατηρηθεί χωρίς να χαλάσει και χωρίς να χάσει τα θρεπτικά συστατικά του. Εδώ σας δίνουμε κάποια τρόφιμα και τους τρόπους συντήρησης τους!

Οι Πατάτες
Για να διατηρηθούν οι πατάτες όπως πρέπει, χρειάζονται μέρη που είναι σκοτεινά, δροσερά και υπάρχει κυκλοφορία του αέρα. Από άποψη θερμοκρασίας, διατηρούνται στους 15 βαθμούς κελσίου. Μπορείται επίσης να τις τοποθετήσετε σε αραιοπλεγμένους σάκους οι οποίοι θα αφήνουν τις πατατούλες σας να αναπνέουν  και να παραμένουν φρέσκες. Έτσι οι πατάτες σας διατηρούνται  για περίπου ένα μήνα. Αν επιλέξετε να τις βάλετε στο ψυγείο θα διατηρηθούν για δύο. Το μόνο πρόβλημα είναι η αλλάγη στη γεύση τους.

Το Ψωμί
Οι καλύτεροι χώροι διατήρησης του ψωμιού είναι οι κλειστοί, όπου η είσοδος του αέρα δεν είναι εφικτή. Μπορείτε λοιπόν να το φυλάτε εκεί σκεπασμένο με ένα πανάκι. Επίσης,αν  δεν καταναλωθεί άμεσα,  ένας άλλος τρόπος είναι να το διατηρήσετε στο καταψύκτη. Εκεί αντέχει για τρείς ολόκληρους μήνες.

Οι Τούρτες
Αν επιθυμείτε να μην φάτε αμέσως τις τούρτες αλλά να τις διατηρήσετε για κάποιες μέρες φρέσκες και νόστιμες τότε προμυθετείτε σκεύη  κλεισμένα  αεροστεγώς ή αποθηκευτικά σκεύοι κλεισμένα  με πλαστική μεμβράνη.

Οι Ντομάτες
Οι ντόματες δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο γιατί χάνουν τη φρεσκάδα, τη γεύση τους και μαλακώνουν. Ένα δροσερό μέρος σκοτεινό και πολύ  καλά αεριζόμενο είναι ότι πρέπει για να διατηρηθούν φρέσκες και ζουμερές οι ντομάτες σας.

Οι Μπανάνες
Αν οι μπανάνες που αγορασαμε δεν είναι και τόσο ώριμες δεν έχει  δηλαδή η φλούδα αρχίσει να μετατρέπεται από πράσινη σε εντελώς κίτρινη, μπορούμε να τις διατηρήσουμε για μια νύχτα μέσα σε κάποια  χαρτοσακούλα. Αν όμως βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ωρίμανσης, για να την καθυστερήσουμε μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο. Σίγουρα θα σκουρίνουν λίγο, η γεύση όμως παραμένει γευστική.

Τέλος, σάλτσες με βάση τη ντομάτα ή το ξίδι 
Αυτά τα προϊόντα διατηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασίες δωματίου.Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Μαγειρική Οικολογία
Συντακτική Ομάδα
02/07/13 00:26
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Χρήσιμο: Μυστικά της γιαγιάς...

Μυστικά της γιαγιάς...

Διαβάστε περισσότερα...
1...2...19 χρήσεις της ζάχαρης που δεν φανταζόσασταν!!!

Από την αρχαία Κίνα ως τη σύγχρονη...

Διαβάστε περισσότερα...
Σπιτικό και βιταμινούχο φρουτοποτό από φρέσκα φρούτα και μέλι!

Ένα φυσικό βιταμινούχο φρουτοποτό είναι ότι...

Διαβάστε περισσότερα...