Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πανεύκολο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Είναι το πιο εύκολο, οικονομικό και γρήγορο παγωτό που υπάρχει. Βάλτε τη φαντασία σας και φτιάξτε γευστικές παραλλαγές που θα ξετρελάνουν όλα τα παιδιά.

Υλικά

για 6-8 άτομα
1 κουτί γάλα εβαπορέ (παγωμένο στο ψυγείο)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (παγωμένο στο ψυγείο)
1 κουτί φυτική σαντιγί, τύπου Μόρφατ (παγωμένη στο ψυγείο)

Εκτέλεση

Ξεκινάω κάνοντας χώρο στην κατάψυξη για να χωρέσει το μπολ που θα φτιάξω το παγωτό.
Μέσα στο μπολ ρίχνω την φυτική σαντιγί και την χτυπάω για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και το εβαπορέ και συνεχίζω το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά.
Βάζω το μπολ στην κατάψυξη και το αφήνω για 1 ώρα. Βγάζω το μπολ και το χτυπάω με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Το ξαναβάζω στην κατάψυξη και το αφήνω για ½ ώρα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και χτυπάω το παγωτό για μία ακόμα φορά. Σε αυτό το σημείο, μπορώ να προσθέσω όποιο υλικό θέλω για να φτιάξω τη γεύση που μου αρέσει.
Τέλος, αφήνω το παγωτό στην κατάψυξη για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Παραλλαγές:

Παγωτό φράουλα: Καθαρίζω ένα 500 γρ. φράουλες και τις κόβω σε μικρά κομματάκια. Τις βάζω σε ένα κατσαρολάκι και πασπαλίζω με 200 γρ. ζάχαρη. Βράζω τη σάλτσα για 15 λεπτά μέχρι να δέσει και την αφήνω να κρυώσει. Ανακατεύω τα ¾ της σάλτσας στο παγωτό και αφήνω το παγωτό να παγώσει. Χρησιμοποιώ την υπόλοιπη σάλτσα στο σερβίρισμα. Με τον ίδιο τρόπο μπορώ να φτιάξω σάλτσα από όποιο φρούτο μου αρέσει.
  
Παγωτό σοκολάτα: Η γεύση αυτή διαφοροποιεί λίγο την εκτέλεση της βασικής συνταγής. Σε ένα γυάλινο μπολ, σπάω σε μικρά κομμάτια 200 γρ. κουβερτούρα. Ζεσταίνω το γάλα εβαπορέ σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνω το γάλα στην κουβερτούρα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί με το γάλα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει. Συνεχίζω την εκτέλεση της βασικής συνταγής, χρησιμοποιώντας το σοκολατούχο γάλα.
 
Παγωτό με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς: Σε ένα τηγανάκι ρίχνω 200 γρ. ζάχαρη και 200 γρ. ξηρούς καρπούςτης αρεσκείας μου (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, πεκάν κ.λπ.). Αφήνω τη ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Αδειάζω την καραμέλα επάνω σε λαδόκολλα και την αφήνω να κρυώσει και να σκληρύνει. Σπάω σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτω στο παγωτό.



Συνταγή και φώτο : Από τη Ντίνα Νικολάου!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
30/03/14 01:38
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...