Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

"Δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία"

Θα μπορούσα να ξεκινήσω τις σκέψεις μου, με ένα ποίημα που είχα πει στο δημοτικό. <<Απέξω μαυροφόρα απελπισιά…σκληρής σκλαβιάς χειροπιαστό σκοτάδι...>>

Πήγαινα, νομίζω, 3η δημοτικού, όταν μου κλήρωσε να πω αυτό το ποίημα για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Με δεδομένο ότι κάθε μέρα που περνάει, μοιάζει να μας κάνει να φλερτάρουμε με το παράλογο, το ανήθικο, το άθλιο και το νοσηρό, μοιάζει  να είναι απροβλημάτιστοι  οι απολύτως ανόητοι.

Ο καθένας από μας όμως δικαιούται να επιχειρήσει να απομονωθεί στην δική του ευτυχία. Το γράφω ακριβώς όπως το σκέφτομαι γιατί τελικά η ευτυχία είναι απολύτως προσωπική υπόθεση.

Θα σας πω λοιπόν τι κάνω εγώ, γιατί μόνο για τον εαυτό μου δικαιούμαι να μιλήσω.

Μπορεί να μοιάζει εγωιστικό αλλά το θεωρώ δίκαιο.

Θα μοιραστώ λοιπόν σήμερα τις τακτικές που εγώ υιοθέτησα για να νοιώθω ευτυχής:
1. Έχω σταματήσει τις αναδρομές της σκέψης στο παρελθόν. Δεν υπάρχει χειρότερη παγίδα από το να γυρίζω πίσω και να εγκλωβίζομαι στο < αν δεν είχα φοιτήσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο, αν δεν είχα αποκτήσει μόνο ένα παιδί ....., αν δεν είχα χωρίσει, αν δεν είχα κάνει την δουλειά που έκανα.>
2. Αντιμετωπίζω τις καταστάσεις όποιες και αν είναι. Δεν το < βάζω στα πόδια> δεν μεταθέτω ευθύνες, δεν περιμένω από την άγιο Βασίλη να μου βρει την λύση.
3. Αδιαφορώ για  τις συνήθειες των άλλων, ακόμη και για τα ήθη και τα έθιμα. (Έχω φάει ανήμερα το Πάσχα, ψάρι στα κάρβουνα γιατί αυτό επιθυμούσα εκείνη την μέρα.)
4. Δεν συμμετέχω σε κοινωνικές εκδηλώσεις αν δεν έχω κέφι, ακόμη και αν παρεξηγηθούν οι συγγενείς. Οι πραγματικοί άνθρωποι που αγαπάνε δεν στέκονται σε στερεοτυπικές συνήθειες.
5. Δεν κάνω πλάνα και μακροχρόνια σχέδια. Δεν φοβάμαι για το τι θα γίνει έξι μήνες μετά....Κάποτε είχα εξαντλήσει την ενέργειά μου στην προσπάθεια να δημιουργήσω ασφαλή συναισθήματα και καταστάσεις < για πάντα >. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βλακεία απο την νοοτροπία του < για πάντα >. Είναι τόσο ανόητο, σχεδόν σαχλό.
6. Καταλαβαίνω ή αν θέλετε, άργησα αλλά το κατάλαβα, ότι η ευτυχία, έχει να κάνει με το πόσο έτοιμη είμαι εγώ να αναλάβω την διαχείριση της δικής μου ζωής, της δικής μου καθημερινότητας.
7. Πείστηκα ότι δεν είμαι ικανή να κάνω να νοιώσει ευδαιμονία ΚΑΝΕΝΑΣ αν ο ίδιος δεν νοιώθει έτοιμος  να είναι ευτυχής. Υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν ως <θύματα> να κάνουν καριέρα ζωής και αυτή η επιλογή είναι το < κλειδί > επιβίωσής τους.
8. Μετά την τελευταία μου άποψη, επακόλουθο είναι το επόμενο. Μπορώ να ακούσω, μπορώ να συμπονέσω, μπορώ να βοηθήσω, μπορώ να αφιερώσω αυτό που κάνω σε άλλον ,  μπορώ να σου ανοίξω την καρδιά μου και να σου πω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να ΚΑΝΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΕΣΕΝΑ.

Αυτό μέχρι να το αντιληφθώ πονάει, εκνευρίζει, θυμώνει, εξοργίζει. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που γίνατε έξαλλες ή έξαλλοι με το παιδί σας ή με την μάνα σας ..Εσείς πιστεύετε ότι αυτό που κάνετε, που προσφέρετε, που προτείνετε εξασφαλίζουν στο άλλο άτομο χαρά. Όμως   όχι μόνο δεν το εισπράττει έτσι ο δικός σας άνθρωπος, αλλά εξοργίζεται θεωρώντας ότι  με την αγαπησιάρικη συμπεριφορά ΣΑΣ, τον καταπιέζετε ή τον εκβιάζετε!

Αυτή η μέρα μπορεί να είναι ΑΠΙΘΑΝΗ:
Αν πλυθήκατε με ζεστό νερό και σαπούνι
Αν βρήκατε το κουλούρι που αγαπάτε
Αν ο καφές σας ήταν όπως τον θέλετε
Αν σας έκανε ένας άνθρωπος κοπλιμέντο που σας άρεσε
Αν ας περίμεναν με χαμόγελο στο γραφείο
Αν δεν ξεχάσατε τα κλειδιά σας και αν δεν χάσατε το κινητό σας με όλες τις επαφές
Αν το παιδί σας είναι καλά
Αν το αγαπημένο σας κατοικίδιο σας έκανε χαρές
Αν βρήκατε μια θέση στο μετρό
Αν σας έδωσαν ή δώσατε ένα φιλί πριν κοιμηθείτε ...ε τότε  είστε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
Συντακτική Ομάδα
24/03/14 00:04
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>