Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Υπέροχη Ζακυνθινή Φρυγανιά!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Δροσερό και γευστικό παραδοσιακό γλυκό Ζακύνθου!

Υλικά

•Φρυγανιές
•550γρ  γάλα φρέσκο
•5-6 κ.σ ζάχαρη
•1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
•καρυδόψυχα τριμμένη ή αμύγδαλο φιλέ

για την σαντιγύ 
•1 φάκελο Garni
•200γρ γάλα

για το σιρόπι
•11/2 κούπα ζάχαρη
•1 1/2 κούπα νερό
•1 ξυλάκι κανέλας
•3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

•Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε για 1-2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι
•Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, τις περιχύνουμε με το μισό σιρόπι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα
•Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη ,το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατευοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα
•Σκεπάζουμε τις φρυγανιές με την κρέμα,βάζουμε άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε πάλι με λίγη κανέλα
•Χτυπάμε με το μίξερ τον περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα μέχρι να γίνουν σαντιγί και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα
•Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα ή το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε


Συνταγή και φώτο : olgascuisine.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
23/03/14 00:04
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...