Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ο άντρας και γιατί ξεχωρίζει

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Άλλο άντρας και άλλο..... κότα ορνιθοτροφείου (ούτε καν ελεύθερης βοσκής) 

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Τελικά είναι σπουδαίο να αντέχεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη.
Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο γιατί δίπλα μου στο γραφείο η ξαδέλφη μου η Γιάννα εξηγεί σε έναν φίλο μου, το πώς κατάφερε να ζήσει καλά με τον άντρα της τον Βασίλη 29 χρόνια! Η Γιάννα και ο Βασίλης λίγες μέρες πριν γύρισαν από το Λονδίνο. Ο γιος τους και ανιψιός μου φυσικά, έγινε βοηθός καθηγητή στην Royal College Of Music, στο Λονδίνο. Ο Γιώργος πήρε την θέση ανάμεσα σε 1000 άριστους που είχαν θέσει υποψηφιότητα και που προερχόντουσαν, από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!
Φυσικά η συγκίνηση και η περηφάνια στην οικογένεια τεράστια. Η διάκριση ανήκει στο παιδί μας και φυσικά ο Γιώργος προέκυψε από την σκέψη δύο ανθρώπων του Βασίλη και της Γιάννας, της Γιάννας και του Βασίλη.
Με δεδομένο ότι τα θετικά πρότυπα στην ζωή μας είναι ένα είδος προς εξαφάνιση, περιληπτικά, η σχέση αυτή, άνθισε και άντεξε, συγνώμη ξαδελφούλα μου, γιατί ο Βασίλης ήξερε από τα 20 του χρόνια τι ήθελε και τι δεν ήθελε στην ζωή του.
Γνωρίστηκαν στα 18 τους παντρεύτηκαν  και απέκτησαν τον Γιώργο όταν η Γιάννα ήταν 22 και ο Βασίλης 26 χρονών!
Ζήσανε μαζί ξεκινώντας όχι από το μηδέν αλλά από το –100. Ο Βασίλης ο άντρας της ξαδέλφης μου είχε αναλάβει την ευθύνη της οικογένειάς του, της μάνας του και της αδελφής τους από τα έντεκα χρόνια του, όταν ο πατέρας τους «πέταξε» στο δρόμο και κοιμήθηκαν αγκαλιά τρεις τους σε ένα παγκάκι μιας πλατείας!
        
Η Γιάννα, πρώτη μου ξαδέλφη, τον παντρεύτηκε και έχει ζήσει μαζί του μέχρι σήμερα μεγαλώνοντας ένα παιδί αντιμετωπίζοντας χέρι – χέρι με τον Βασίλη τις ανηφόρες, τις πολύ μεγάλες ανηφόρες και τις ευθείες για όσο κρατάνε, μιας ζωής που επιφυλάσσει το απροσδόκητο σε όλους μας.
Έμαθα  ότι, όταν οι δυο τους  περίμεναν  έξω από την καλύτερη μουσική ακαδημία του  το μυαλό της φλάσαρε σε μια σκηνή από το παρελθόν. Τότε μοιραζότανε με τον άντρα της μια πορτοκαλάδα, για να κάνει το παιδί ποδήλατο στην πλατεία και ζούσανε σε ένα δωμάτιο – σπίτι 25 τετραγωνικών.
Όταν τα παιδιά τότε μεγάλωναν το παιδί τους, όλοι στο συγγενικό περιβάλλον είχαμε «καταδικάσει» και σχεδόν αφορίσει εκείνο τον νεανικό έρωτα που έγινε γάμος καθώς οοοοοοολοι πίστευαν ότι ένας άντρας ξεχωρίζει για την επαγγελματική του καταξίωση και την οικονομική του δυνατότητα. Ο Βασίλης, δεν λοιπόν ο ιδανικός «γαμπρός» άρα οι προβλέψεις είχαν καταδικάσει την εξέλιξη.
Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι περισσότεροι φίλοι και γνωστοί χωρίσαμε, ο Βασίλης με την Γιάννα είναι ακόμη καλά και μαζί! Αυτό σ’ ένα μεγααααλο ποσοστό έχει να κάνει με τον Βασίλη (συγνώμη ξαδελφούλα μου αλλά αλήθειες μόνο μπορώ να γράψω εγώ).

Το πόσες φορές έχω κουβεντιάσει με γυναίκες για τους καραγκιότζηδες που κυκλοφορούν γύρω μας δεν λέγεται. Και κυκλοφορούν πολλοί!
Οι μασκαράδες δεν ζούνε μόνο τις απόκριες Υπάρχουν πολλοί μεταμφιεσμένοι άντρες που στην ουσία είναι κότες ορνιθοτροφείου , ούτε καν ανοικτής βοσκής!
Τι ξεχωρίζει έναν άντρα λοιπόν από τις κότες
1. Η ψυχραιμία του. Να διαχειρίζεται τα δύσκολα χωρίς πανικούς, χωρίς διάθεση δραπέτευσης, χωρίς υστερικά σύνδρομα που είναι χαρακτηριστικά των γυναικών.
2. Να υποστηρίζει την επιλογή του στο περιβάλλον του. Αν αποφασίσει να θέλει δίπλα του μια εκδιδόμενη γυναίκα γιατί έτσι του αρέσει ,και να το υποστηρίξει  γυρνώντας την πλάτη σε όλους και όλες που υποστηρίζουν την ηθική και έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάβολο για μια θέση προϊσταμένης σε βιοτεχνία κονσέρβας.
3. Να νοιώσει περήφανος αν επιλέξει μια γυναίκα με ισχυρή θέση και να μην το βάλει στα πόδια, τρομαγμένος σαν βατράχι που βλέπει δίπλα του να καλπάζει ένα καθαρόαιμο άλογο. Το «βατράχι» δεν μπορεί να αποτελέσει αφροδισιακό για καμία γυναίκα, ούτε καν μαγειρεμένο.
4. Να την κυκλοφορήσει στο κύκλο του σαν τρόπαιο, γιατί ο μεγάλος κυνηγός πάντα εξουσιάζει ένα κυρίαρχο θηλυκό και ένα φαντασμένο θηλυκό πάντα θέλει να νοιώθει σαν την Ελίζαμπεθ Τέιλορ όταν μπήκε ως Κλεοπάτρα στην Ρώμη.

5. Να μην «φορτώνει»  σ’ εκείνη παλιές του αμαρτίες, όποιες και αν είναι. Να καθαρίζει δηλαδή μόνος του.

6. Να ξέρει ακριβώς τι θέλει και να το παίρνει την στιγμή που το επιθυμεί.
7. Να προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα του χώρου του, μην επιτρέποντας διεκδικήσεις από «περαστικούς», ούτε από «καλοθελητές» που το μόνο που επιδιώκουν είναι να τον περιμένουν με την «πλάτη στον τοίχο».
8. Να μην μιλάει με αλαζονεία, για παλιές γκόμενες. Όταν ακούω άντρα να εξιστορεί ιστορίες για φοβερά «πηδήματα» μπροστά στην ...γυναίκα του, καταλαβαίνω ότι έχει πρόβλημα με την σεξουαλικότητά του.

9. Να είναι αποφασισμένος. Να μην αμφιταλαντεύεται δηλαδή και αμφιταλαντεύεται να μην της το δείχνει.
10. Την γυναίκα δεν την κρατάς με τα λεφτά, την κρατάς όταν νοιώθει ασφάλεια ακουμπώντας το μπράτσο σου και όταν μπορεί να κοιμηθεί με κλειστό το φως στην αγκαλιά σου.
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
17/03/14 00:39
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη...

Διαβάστε περισσότερα...
19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση...

Διαβάστε περισσότερα...
"5 τρόποι να ξετρελανεις έναν άνδρα στο κρεβάτι"

1. Οι άντρες συχνά λατρεύουν να επιδεικνύουν σε κάθε φάση της ζωής...

Διαβάστε περισσότερα...