Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μπουρίτος με κιμά και λαχανικά!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Θαυμάσια μπουρίτος με χοιρινό κιμά και λαχανικά.....Απολαύστε τα!!! 

Υλικά 

Για τον κιμά: 
Χοιρινό κιμά: 500 γρ. 
Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές σούπας 
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο 
Ψιλοκομμένες πιπεριές: 2 μέτριες, μια πράσινη και μια κόκκινη 
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες 
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα 
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 
Σκόνη τσίλι: 1/3 κουταλάκι (λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα το γούστο σας) 
Κύμινο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Ζάχαρη: λίγη, ανάλογα πόσο ξινές είναι οι ντομάτες 
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Για τα μπουρίτος: 
Τορτίγιες: 8 μέτριες (από αλεύρι) 
Γιαούρτι: 1 κεσεδάκι 
Κομμένο φέτες κρεμμύδι: 1 μέτριο 
Κομμένη φέτες ντομάτα: 1 μέτρια 
Ψιλοκομμένο μαρούλι: 2 - 3 φύλλα 
Σάλτσα τσίλι: 8 κουταλάκια (προαιρετική) 

Εκτέλεση 

Βάζετε σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτετε τον κιμά, να καβουρδιστεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Συνεχιζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας τακτικά. 
Προσθέτετε αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και τις ντομάτες. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν καλά οι ντομάτες και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζετε από την φωτιά. 
Ζεσταίνετε τις τορτίγιες, μία - μία, βάζοντας τες σε ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι, μερικά δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. 
Σερβίρετε αμέσως, με τις τορτίγιες, τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά ξεχωριστά στο τραπέζι ώστε να φτιάξει ο καθένας το δικό του μπουρίτο ή απλώνετε σάλτσα τσίλι, γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και διπλώνετε τα μπουρίτος σαν φάκελο, ώστε να κλειστούν καλά τα υλικά. 



radicio.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
16/03/14 00:40
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...