Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Μοναδικό Μιλφέιγ!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

H  πιο νόστιμη συνταγή για το μιλφέιγ Κωνσταντινίδη. 
Είναι εύκολη, είναι γρήγορη και έχει σίγουρη επιτυχία αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες...

Υλικά 

2 φύλλα σφολιάτας (700γρ)
Για την κρέμα
200 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
4 κρόκοι αυγών (80γρ.)
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 κ.γ βανίλια σε σκόνη
250 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Για την σαντιγί
1 λίτρο κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την διακόσμηση
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Φτιάξτε τα φύλλα: Κόψτε τα φύλλα της σφολιάτας σε παραλληλόγραμμα κομμάτια διαστάσεων 6 x 10 εκ. ,τοποθετήστε τα σ΄ένα ταψί και μ’ ένα πιρούνι τρυπήστε την επιφάνειά τους. Ψήστε για 40 λεπτά.
Φτιάξτε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση και προσθέστε την μισή ποσότητα ζάχαρης. Ανακατέψτε. Σ ένα μεγάλο μπολ ρίξτε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα που βράζει και ανακατέψτε καλά προσθέτοντας τους κρόκους. Στην συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να βράσει για 2 λεπτά και έπειτα αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους και την βανίλια μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Αδειάστε την κρέμα σ ένα μεταλλικό μπολ και αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάλτε την από το ψυγείο για να μαλακώσει και ξανά ανακατέψτε. Σ ένα μικρό μπολ ανακατέψτε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται και προσθέστε την στην κρέμα.
Φτιάξετε την σαντιγί: Χτυπάτε την κρέμα γάλατος με την άχνη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Συναρμολόγηση γλυκού: Κόψτε τα κομμάτια της σφολιάτας στην μέση. Τοποθετήστε τα μισά κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο σε μια πιατέλα. Απλώστε επάνω την κρέμα. Βάλτε από επάνω και τα υπόλοιπα φύλλα (σ.σ :κρατήστε κάποια για να τα τρίψετε επάνω στο γλυκό για διακόσμηση) και καλύψτε το γλυκό με σαντιγί. Πασπαλίστε με τριμμένη σφολιάτα και άχνη!

Καλή σας επιτυχία!!!!!



eventful.gr


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
11/03/14 00:35
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...