Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πανέυκολο και απολαυστικό γλυκό ψυγείου!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Ελαφρύ, πεντανόστιμο και πολύ εύκολο! Απολαύστε το!!!

Υλικά:

Φρυγανιές
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα(αν δεν βρίσκετε παίρνετε βανίλια και συμπληρώνετε 2 κ.σ κακάο)
400γρ γάλα φρέσκο
1κονσέρβα morfat κρύα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
Λίγο κονιάκ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τα 400 γρ γάλα για 5 λεπτά μέχρι να πήξει(αν πάρουμε με γεύση βανίλια προσθέτουμε και το κακάο)
Σε ένα μπολ βάζουμε την morfat και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να αφρατέψει προσθέτοντας λίγη ζάχαρη άχνη ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη με το νερό
Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ 
Στρώνουμε στον πάτο ενός μικρού πυρέξ φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με κανέλα
Στρώνουμε την μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και ξαναπασπαλίζουμε με κανέλα
Τελείωνουμε με την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής,από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε



Συνταγή και φώτο : olgascuisine.blogspot.gr
eimaimama.gr
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
02/03/14 00:24
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...