Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κρίση Πανικού: Πρώτες βοήθειες

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία
Η φωνή της φιλενάδας μου στο τηλέφωνο δεν ήταν <σωστή>…<<Τι έχεις;>> 

<<Πέρασα ένα εφιαλτικό βράδυ. Νόμιζα ότι τέλειωνε ο αέρας, πονούσε το στήθος μου, ίδρωνα, έβγαινα στο μπαλκόνι, έμπαινα μέσα, καθόμουνα στο κρεβάτι, έκλεινα τα μάτια, πεταγόμουνα επάνω, άνοιγα την τηλεόραση γιατί δεν μπορούσα στο σκοτάδι, ήθελα να πάω στο νοσοκομείο, μετά το μετάνιωνα, έκανα εισπνοές με κολόνια…Μέχρι που ξημέρωσε η μέρα. Πήρα ταξί, δεν μπορούσα να μπω στο τραμ…>> 
<<Συνέβη κάτι ή σ έπιασε ξαφνικά>>; 
<<Κάτι συγκεκριμένο όχι. Απλώς του μπαμπά μου η ΔΕΗ του είχε πάει 800 ευρώ. Ευτυχώς όμως πήγε και του είπανε ότι τελικά ήταν 160. Προχτές πήγα στην τράπεζα, θυμάσαι …(θυμόμουνα), η ΕΥΔΑΠ περιμένει, την εφορία δεν την έχω πιάσει ακόμη να την σκέφτομαι, τίποτα το περίεργο>>. 
<<Ναι, τίποτα το περίεργο με δέκα ΔΕΚΟ να περιμένουν να εξυπηρετηθούν>>…
Γέλασε.
<<Η φίλη μου η Ντίντη, μου είπε να πάρω σακούλες και να φυσάω>>. 
Η εικόνα της δικής μου φιλενάδας,να επιχειρεί να φουσκώσει εκπνέοντας μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών κήπου–βεράντας μου φάνηκε τουλάχιστον αστεία ..αλλά με πρόλαβε. 
<<Όταν λέμε σακούλες, εννοούμε, τις μικρές, τις χαρτοσακούλες του μανάβη Παίρνεις μια και αρχίζεις να προσπαθείς να την φουσκώσεις, εκπνέοντας. Η Ντίντη λέει ότι έτσι η κρίση πανικού ξεπερνιέται>>. 
<< Είχε η Ντίντη, κρίσεις πανικού;>> 
<< Αμέ. Έβγαινε χρόνια και έκανε το τετράγωνο πέρα– δώθε, τα ξημερώματα. Τελευταία με τις πολλές ληστείες το έκοψε>>. 
<<Τις πέρασαν οι κρίσεις;>> 
<< Όχι, αλλά τώρα την χαστουκίζει ο Λουκάς;>> 
<<Τι λες;;>> Αναφώνησα με τρόμο, γιατί τον Λουκά, γνωρίζοντάς τον χρόνια, δεν τον είχα να βιαιοπραγεί στην γυναίκα του.
<< Παιδί μου, οι κρίσεις πανικού, όταν είναι στο φόρτε τους, για να περάσουν, πρέπει να βάλεις κάποιον να σε χαστουκίσει δυνατά και ξαφνικά>>. 
<<Το τετράγωνο δεν της έκανε τίποτα;>> 
<<Ναι, αλλά πώς να βγει στον δρόμο, στις τέσσερις τα ξημερώματα, να περπατήσει.>>
Δηλαδή για να περάσει η κρίση πανικού, η φυσάς σακούλα η σε χαστουκίζει ο Λουκάς; Κάποιος άλλος πιο μοντέρνος τρόπος δεν υπάρχει;>>
<<Μην κάνεις πλάκα, γιατί αν δεν το περάσεις, δεν το καταλαβαίνεις. Νομίζεις ότι πεθαίνεις και σου τελειώνει η αναπνοή.>> 
Ειλικρινά εδώ που φτάσαμε, μπορώ να καταλάβω τα πάντα. Αλλά το ότι θα φτάναμε να φουσκώνουμε σακούλες του μανάβη, πριν πάμε να πληρώσουμε το νερό, σαν να ήμασταν ετοιμόγεννες  και ότι θα πρέπει να χαστουκίζονται τα αντρόγυνα πριν συμπληρώσουν την φορολογική δήλωση, είναι βαριά παρενέργεια. 
<<Σκέψου ότι τον άντρα μου, σε τέτοια ένταση βρέθηκα, τον έβαζα να αλλάζει μπλουζάκια κάθε πέντε λεπτά!!>>, συνέχισε η φιλενάδα την αφήγηση, την επόμενη μέρα μιας προηγούμενης κρίσης πανικού νύχτας.

Υπάρχουν ειδικοί που σαφέστατα μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε, συμπτώματα δυσάρεστα που έχουν να κάνουν με την ψυχολογική κατάσταση που έχουμε βουλιάξει.. Το γράφω έτσι, γιατί, οι περισσότεροι δικοί μου φίλοι, φλερτάρουν αγρίως με τα ψυχοσωματικά. 

Γράφω σήμερα το κομμάτι αυτό, για να μην νομίζετε ότι μόνο εσείς έχετε δικαίωμα, σε εκπνοές στην σακούλα του μανάβη. Είναι πολλές και πολλοί όσοι το έχουν κάνει πριν από εσάς. 

Γράφω σήμερα επίσης , γιατί κατάλαβα ότι το <χαστούκι>, αποτελεί, μέθοδο, θεραπείας υπό προϋποθέσεις  και γράφω σήμερα, γιατί μπορεί να οργανωθούμε έτσι ώστε στις δημόσιες υπηρεσίες να μην σέρνεστε ο καθένας μόνος του. Ας πηγαίνουμε σε γκρουπ. Στην δύσκολη, ένας θα βρεθεί δίπλα να ρίξει μια ΧΑΣΤΟΥΚΑ!

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
01/03/14 00:55
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Δείτε τι... ξεσηκώνει τους άνδρες!

Είχες φανταστεί πέρα από τη συμπεριφορά σου και την ομορφιά σου τι μπορεί να...

Διαβάστε περισσότερα...
Μπαίνοντας στο μυαλό των αντρών...

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε. Πώς σκέφτονται άραγε οι...

Διαβάστε περισσότερα...
Φτάσε όπου δε μπορείς!

Απόσπασμα από τον πρόλογο του Ν. Καζαντζάκη στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» ...«Με κοίταξες, κι ως με κοίταξες ένιωσα πως ο κόσμος ετούτος είναι ένα σύννεφο...

Διαβάστε περισσότερα...