Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πανεύκολα και γευστικά κεκάκια με μπανάνες και καρύδια!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Αφράτα, ελάχιστα γλυκά και με λιγότερες θερμίδες από ένα κανονικό κέικ, αυτά τα μικρά κεκάκια έχουν πλούσια γεύση μπανάνας και γίνονται ανάρπαστα.

Υλικά για 12 κομμάτια

230γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
80γρ. καρύδια κοπανισμένα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
120γρ. καστανή ζάχαρη
125γρ. αραβοσιτέλαιο
2 μπανάνες (175γρ.) πολτοποιημένες στο μπλέντερ
75γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
Για το τελείωμα:
1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα και τοποθετείτε 12 θήκες για μάφινς σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το τριμμένο καρύδι και την μπέικιν πάουντερ.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το αβγό με τη ζάχαρη κι αφού ενωθούν προσθέτετε σταδιακά, το αραβοσιτέλαιο, το γιαούρτι και τις πολτοποιημένες μπανάνες. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και αυτό στο προηγούμενο μείγμα.
Μοιράζετε τη ζύμη που θα προκύψει (θα είναι αρκετά σφιχτή) στις 12 θήκες των μάφινς και τοποθετείτε στην κορυφή του καθενός από μία ροδέλα μπανάνας. Πασπαλίζετε τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη και ψήνετε τα κεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκοκκινίσουν.
Τα ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά τα βγάζετε από τις υποδοχές και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μεταλλική σχάρα.
 





sweetly.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
22/02/14 00:14
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...