Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κολασμένο γλυκό...σαν κωκ!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Δοκιμάσετε αυτή την καταπληκτική τούρτα κωκ και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας δικαιώσει!

Υλικά:

για το παντεσπάνι
1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα γάλα
1/4 της κούπας λάδι(όχι ελαιόλαδο)
2/3 της κούπας ζάχαρη
2 αυγά χωρισμένα 
2 βανίλιες
1 1/2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
για το σιρόπι
1 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
λίγο κονιάκ(προαιρετικά)
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
4 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
φλούδα ενός λεμονιού
5 αυγά
για την επικάλυψη
170γρ κουβερτούρα γάλακτος
120γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ζάχαρη άχνη
1 κ.γ βούτυρο
1 κ.σ κονιάκ

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,την ζάχαρη,το αλάτι και το μπέικιν
Προσθέτουμε τους κρόκους,το γάλα,το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα,την ρίχνουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
Χωρίζουμε το μείγμα στην μέση και το αδειάζουμε σε 2 ταψάκια 25 εκ,αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 15-20 λεπτά
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά,την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο ένα φλ. γάλα και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μείγμα των αυγών
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με την φλούδα του λεμονιού
Αφαιρούμε την φλούδα,προσθέτουμε λίγο λίγο στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει
Αποσύρουμε απο την φωτιά,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και κατα διαστήματα ανακατεύουμε
Σε ένα αλλο μικρό σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο
Αποσύρουμε απο την φωτιά ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά
Προσθέτουμε λίγο κονιάκ και αφήνουμε το γλάσσο να κρυώσει καλά
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι  5 λεπτά.Μόλις το κατεβάσουμε απο την φωτιά προσθέτουμε λίγο κονιάκ
Σε ένα δίσκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μισό σιρόπι σε όλη την επιφάνεια
Πάνω απο το σιροπιασμένο παντεσπάνι απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Καπακώνουμε με το δεύτερο παντεσπάνι,το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι
Τέλος καλύπτουμε προσεκτικά το πάνω παντεσπάνι με το γλάσσο σοκάλατας






olgascuisine.blogspot.gr


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
21/02/14 00:03
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...