Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ο «ιός της αστυνομίας» ξαναχτύπησε -Τι πρέπει να προσέξουν οι χρήστες υπολογιστών

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
«Ελληνική Αστυνομία - Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Προσοχή! Ο αποκλεισμός του προγράμματος περιήγησής σας έχει γίνει για λόγους ασφαλείας». Αν κάποιος χρήστη υπολογιστή δει ξαφνικά την οθόνη να μαυρίζει και αυτό το μήνυμα να εμφανίζεται, θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή.

Πρόκειται για τον λεγόμενο «ιό της Αστυνομίας»- γνωστός και ως Police ή FBI Virus- ο οποίος ξαναχτύπησε, όπως γράφει η «Καθημερινή» και προειδοποιεί ανυποψίαστους χρήστες υπολογιστή πως έχουν διαπράξει το αδίκημα της... ζωοφιλίας μεταξύ άλλων, ζητώντας τους να πληρώσουν κάποιο πρόστιμο.

«Ολες οι δραστηριότητές σας έχουν καταγραφεί. Κατηγορήστε για την προβολή/αποθήκευση ή/και τη διάδοση απαγορευμένου υλικού πορνογραφίας (παιδοφιλία/ζωοφιλία/βιασμό και άλλα)», αναφέρει ακόμη το συγκεκριμένο μήνυμα, ενώ «παγώνει» το πρόγραμμα περιήγησης. Στη συνέχεια αναφέρει τις ποινές που επισείουν τα συγκεκριμένα αδικήματα, ενώ συνεχίζει: «Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις, από 30 Σεπτεμβρίου 2013, δική σας παραβίαση του νόμου μπορεί να ερμηνευτεί ως ακουστή και καμιά κλήση δεν θα πραγματοποιηθεί. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχετε πληρώσει το πρόστιμο στο Δημόσιο Ταμείο. Το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί σε διάρκεια 48 ωρών από τη στιγμή της παραβίασης. Σε 48 ώρες θα πραγματοποιηθεί αυτόματη συλλογή δεδομένων σας για την ανάρμοστη συμπεριφορά και ποινική υπόθεση θα ανοίξει εναντίον σας. Το ποσό του προστίμου είναι 100 ευρώ. Με τα κουπόνια PaySafeCard ή Ukash μπορείτε να επιλύσετε το πρόστιμο».

Οπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι τρομοκρατούνται διαβάζοντας όλα αυτά. Ο συγκεκριμένος ιός είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2012. Τότε «κλείδωνε» τους υπολογιστές, ενώ στη νέα του μορφή απενεργοποιεί τον browser. Η πρώτη ενστικτώδης κίνηση των περισσοτέρων όταν αντικρίζουν το παραπάνω μήνυμα είναι να κάνουν επανεκκίνηση του υπολογιστή, αλλά οι ειδικοί συνιστούν σάρωση με κάποιο antivirus.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Νέα Τεχνολογία
Συντακτική Ομάδα
12/02/14 15:55
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Φθηνό i-phone!

Την τρέλα για τα κινητά I Phone τα τελευταία 2 χρόνια τη βιώνουμε καθημερινά...

Διαβάστε περισσότερα...
Κενό ασφαλείας στο Facebook

Τον τελευταίο καιρό είναι σύνηθες το φαινόμενο της εμφάνισης κενών ασφαλείας...

Διαβάστε περισσότερα...
Οθόνη υπολογιστή για τους λάτρεις του σινεμά

Καθώς οι κινηματογραφικές ταινίες γυρίζονται σε αναλογία 21:9...

Διαβάστε περισσότερα...