Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πογκάτσα - Ουγγαρέζικα τυροπιτάκια!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική

Υπέροχο σνακ από το οποίο κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι δυστυχώς, θα έλεγα οι πογκάτσες είναι ένα από τα πάθη των Ούγγρων.

Υλικά:

•225 γρ. αλεύρι φαρινάπ
•1 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
•μιά πρέζα αλάτι
•1 κ.γλ. μπέϊκιν πάουντερ
•110 γρ. τυρί τσένταρ
•55 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
•5 κ.σ. γάλα
•1 αυγό

Εκτέλεση:

Πρώτα βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, μουστάρδα, αλάτι, μπέϊκιν) και τ' αναμιγνύουμε για 5".
Μετά προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και αναμιγνύουμε για 10".
Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, το αυγό (χτυπημένο) και το τυρί (τριμμένο) και αναμιγνύουμε γιά ακόμα 5".
Ανοίγουμε τη ζύμη που δημιουργήσαμε σε πάχος ενός εκατοστού.
Παίρνουμε ένα ποτηράκι του λικέρ και το χρησιμοποιούμε σαν κουπ-πατ, για να κόψουμε όσους περισσότερους κύκλους μπορούμε απ τη ζύμη. Ξαναπλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε πάλι στο ίδιο πάχος. Κόβουμε πάλι όσους περισσότερους κύκλους μπορούμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μας μείνει μόνο ζύμη για ένα πογκατσάκι. Το πλάθουμε κι αυτό μόνο του στο ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα.
Σε ένα ταψί ή σε σχάρα απλώνουμε λαδόχαρτο (ειδικό χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο) και τοποθετούμε τα πογκατσάκια σε απόσταση περίπου 1 εκατοστό μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς γιά 12 με 15 λεπτά.
Θα μοσχοβολήσει η κουζίνα σας κι όταν θα είναι έτοιμα θα έχουν ένα έντονα χρυσό χρώμα ενώ θα έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αφήστε τα να κρυώσουν κάπως, σε σχάρα και σκεπασμένα με πετσέτα.
Τρώγονται φρέσκα κι ελαφρώς ζεστά.






sintagespareas



Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
10/02/14 00:08
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...