Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τυλιχτά γεμιστά μπισκότα!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Αφράτα, τραγανά και… πεντανόστιμα!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:
•230 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
•250 γραμμ. τυρί κρέμα
•100 γραμμ. ζάχαρη και 1 κ.σ. ζάχαρη έξτρα
•1 κ.γλ. βανίλια (εκχύλισμα)
•ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι
•250 γραμμ. αλεύρι Νο 2 ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (κοσκινισμένο)

Για τη γέμιση:
•1 κ.γλ. κανέλα
•100 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
•100 γραμμ. καρύδια χοντροκομμένα
•100 γραμμ. μαύρη σταφίδα
•1 κρόκο αυγού
•1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και το τυρί και με μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, τα χτυπάμε ν’ αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη 1 κ.σ. ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα. Ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
2. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν, περίπου 1 ώρα και 30΄ έως 2 ώρες.
3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC. Απλώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Παίρνουμε το ένα κομμάτι της ζύμης. Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια με πλάστη ανοίγουμε φύλλο με διάμετρο 25 εκ. Βουτυρώνουμε το φύλλο με 2 κ.γλ. βούτυρο λιωμένο.
4. Σε μπολ ενώνουμε την κανέλα με τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε 2 κ.σ. κανελοζάχαρη στη βουτυρωμένη ζύμη. Πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο καρύδι (1/4 της ποσότητας) και σταφίδα (1/4 της ποσότητας). Με την παλάμη μας πατάμε να κολλήσουν καλά στη ζύμη.
5. Με πολύ κοφτερό μαχαίρι ή με τη ρόδα της πίτσας κόβουμε τον κύκλο της ζύμης σε 12 κομμάτια. Ξεκινάμε να τυλίγουμε κάθε κομμάτι από τη φαρδιά πλευρά προς τη μύτη. Σαν μικρά κρουασάν βγαίνουν, αλλά πολύ μικρά.
6. Τα τοποθετούμε με το άνοιγμα προς τα κάτω στη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού. Ψήνουμε για περίπου 40΄, να ροδίσουν. Ομοίως φτιάχνουμε και την υπόλοιπη ζύμη.

Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά

Από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
03/02/14 00:02
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...