Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κι όμως... δεν σου στοιχίζω πολύ!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Εάν το κατοικίδιό σας μπορούσε να σας μιλήσει, βλέποντας την ανησυχία σας για τα έξοδά του και την ανάγκη σας να κάνετε περικοπές από παντού, θα σας κοίταζε μ’αυτά τα λαμπερά ματάκια και θα σας έλεγε, κι όμως… δεν σου στοιχίζω πολύ!

Αυτό το τόσο αγαπημένο μουτράκι που μας δίνει ανιδιοτελώς την αγάπη του και με κάθε τρόπο προσπαθεί να μας δείξει την αφοσίωσή του, μπορεί να συντηρηθεί και με λιγότερα έξοδα.

Σ’αυτό το άρθρο θα ήθελα να συμβουλέψω τους ιδιοκτήτες τους ότι με λίγη προσπάθεια μπορούν να μειώσουν τα έξοδα του χωρίς αυτό να επηρεάσει την βασική φροντίδα του.

Ας ξεκινήσουμε με το φαγητό που θεωρείται ότι είναι και το μεγαλύτερο έξοδο για την συντήρηση του κατοικίδιού μας. 
Στην περίπτωση που αγοράζετε ξηρά τροφή, ν’αγοράζετε την μεγαλύτερη συσκευασία, γιατί είναι πιο οικονομική. Δίνετε λιγότερα χρήματα και αγοράζετε περισσότερα κιλά. Αν ψάχνετε για ακόμα πιο οικονομική αγορά τροφής, στα μεγάλα Pet Shop μπορείτε να βρείτε χύμα ξηρά τροφή ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του κατοικίδιού σας. 

Επίσης μπορείτε να του μαγειρεύετε και να του δίνετε εναλλάξ ξηρά τροφή και μαγειρευτό φαγητό. Όταν λέμε μαγειρευτό φαγητό δεν εννοούμε τ’αποφάγια μας. Μπορείτε να ζητήσετε από τον χασάπη σας να σας κρατάει τα μεγάλα κόκαλα που έτσι κι αλλιώς εκείνος πετάει. Βράζοντας τα κόκαλα με ρύζι, που υπάρχει στην αγορά σπασμένο ρύζι για ζώα ή και το κανονικό χύμα ρύζι που δεν κοστίζει παραπάνω από 1,50 ευρώ/κιλό μπορείτε να του προσφέρετε ένα πολύ ωραίο γεύμα. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για την αλλαγή της διατροφής του, όπως επίσης στο  www.4dogs.gr θα βρείτε πληροφορίες για το πρώτο βιβλίο συνταγών για σκύλους, που περιγράφει οικονομικές, υγιεινές και φυσικά  νόστιμες συνταγές, εγκεκριμένες από κτηνίατρο.

Όσοι έχουν σκύλο γνωρίζουν επίσης και την αγάπη τους στις λιχουδιές που δεν είναι καθόλου φθηνές. Τελευταία όμως ανακάλυψα πως ο σκύλος μου αντιδρά θετικά και σ’ένα κομμάτι μήλο ή καρότο. Είναι υγιεινό και δεν το παχαίνει. Δοκιμάστε κι εσείς από τις δικές σας υγιεινές τροφές τι ταιριάζει στο δικό σας.

Όσο αναφορά τα εμβόλιά τους ή τις ιατρικές τους εξετάσεις, οι περισσότεροι Κτηνίατροι έχουν μειώσει τις τιμές τους, αλλά και στην περίπτωση που δεν μπορείτε να καλύψετε οικονομικά την επίσκεψη στον γιατρό, η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρία έχει Κτηνιατρικά Κέντρα που μπορείτε να εξυπηρετηθείτε σε πολύ προσιτές τιμές, τα δε μέλη της έχουν ακόμη περισσότερες διευκολύνσεις.

 Άλλωστε εάν φροντίζετε για την ασφάλειά του στους χώρους που ζει και βγαίνει βόλτα πάντα με το λουράκι, οι επισκέψεις στον Κτηνίατρο θα περιοριστούν στην βασική ανάγκη για τον ετήσιο εμβολιασμό του.

Δεν μπορείτε και δεν πρέπει να κάνετε οικονομία, σε ότι αφορά το θέμα της προστασίας των κατοικίδιων από ψύλλους και τσιμπούρια. Πιστέψτε με, το κόστος της πρόληψής τους είναι μικρότερο από το κόστος της θεραπείας τους. 

Τα παιχνίδια που θα απασχολήσουν το κατοικίδιό σας όταν εσείς λείπετε ή όταν παίζετε μαζί του, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας. Παλιά ρούχα, μονές κάλτσες, ή παντόφλες που έχουν φθαρεί μπορούν με λίγη φαντασία να γίνουν τ’αγαπημένα του παιχνίδια. Αγαπούν πολύ την μυρωδιά του ιδιοκτήτη τους, άρα ότι δικό σας τους δώσετε, θα το λατρέψουν.

Ο καλλωπισμός του κατοικίδιου μπορεί να γίνει στο σπίτι με την δική σας φροντίδα και να σας εξοικονομήσει την επίσκεψη στα ειδικά σαλόνια για pet. Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε την φροντίδα του τόσο πιο σύντομα θα συνηθίσει τα εργαλεία της περιποίησής του (χτένα, βούρτσα, μηχανή κουρέματος).

Τέλος, μην ξεχνάτε πως το κατοικίδιό σας θα σας αγαπά ανεξάρτητα από την οικονομική σας κατάσταση, που ούτως ή άλλως δεν το ενδιαφέρει. Αυτό που χρειάζεται είναι τον χρόνο σας, την διάθεσή σας για παιχνίδια και αγκαλιές, και την αντοχή σας για μακρινές βόλτες, που είναι όλα… δωρεάν.

Συντακτική ομάδα: Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
15/12/12 09:36
Αρέσει: 3 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...