Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Επειδή είστε αχάριστοι άνθρωποι, ήρθε η ώρα σας να σας συνετίσω.

Επειδή είστε αχάριστοι άνθρωποι, ήρθε η ώρα σας να σας συνετίσω. Αναρωτιέμαι τι ακόμη πρέπει να γίνει για να συνειδητοποιήσετε ότι ζούμε σχεδόν σε μια παραδεισένια χώρα. Και γράφω «σχεδόν», γιατί το μόνο που δεν έχουμε εντοπίσει είναι το φίδι. Εκτός από τα «φιδάκια της Παναγίτσας», που βγαίνουνε στην Κεφαλονιά τον Δεκαπενταύγουστο, τα μόνα σοβαρά φίδια που κυκλοφορούν λανσάρονται εδώ μόνο σε τσάντες και παπούτσια. Αποκαλύπτω τα δυνατά θετικά σημεία: 

Α) Πρωτογενές πλεόνασμα. Τι θα μπορούσε να λυπήσει τον λαό μιας χώρας με πλεόνασμα πρωτογενές; Να μη μας χτυπάνε τα κουδούνια τα παιδάκια για κάλαντα. 

Β) Αναλάβαμε την προεδρία της Ευρώπης. Θα μου πείτε ότι η ματαιοδοξία και η πλεονεξία δεν σταματούν ποτέ. Θα μπορούσαμε να προεδρεύσουμε σε όλο το βόρειο ημισφαίριο... Ας είμαστε λίγο σεμνοί και ταπεινοί. Ας είμαστε υποστηρικτικοί στους λαούς που προεδρεύουμε. Ξέρετε τι μεγαλείο ψυχής χρειάζεται για έναν τυχάρπαστο Ιταλό, Ισπανό, Γερμανό πολίτη να καθοδηγεί τη χώρα του ένας τόπος όπου αλώνισε με έντονη πολιτική δραστηριότητα ένα παιδί που το λένε Μιχάλη Λιάπη; 

Γ) Εχουμε τον Τσίπρα. Φοβερό. Είναι ο άνθρωπος που διαθέτει τα πάντα-όλα, που θα εξαφανίσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο και από τον Χουντίνι όλα μας τα προβλήματα. Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ την καλοσύνη του, διαφορετικά, ακόμη και για το ποιος θα πηγαίνει βόλτα τα σκυλιά όταν φεύγω έχει λύση.


Συναγερμός στα σύνορα

Και ενώ όλες οι χώρες χτυπιούνται από καιρικά φαινόμενα που αφήνουν στο πέρασμά τους νεκρούς και ενώ μέχρι και ο Νιαγάρας πάγωσε, στην Ελλάδα το καιρικό φαινόμενο έχει όνομα και επίθετο. «Το Μιχάλη Λιάπη». Το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο και την εξέλιξή του μελετούν διακεκριμένοι ανθρωπολόγοι, φυσιοδίφες, ωκεανολόγοι και γενικώς ερευνητές φυσικών και κοινωνικών φαινομένων. Το μόνο πρωτογενές που βρέθηκε επάνω του είναι η ευφυΐα του, και με δεδομένο ότι τον συμπονώ... Γιατί τι άλλο μπορεί να γράψεις για έναν άνθρωπο που δραπετεύει σε εξωτικό προορισμό, ξεπατικώνοντας την αφόρητη ζωή της Ελένης Μενεγάκη, η οποία διάλεξε για να ηρεμήσει από τους δημοσιογράφους τις Μαλδίβες; Συμπέρασμα: «Το Λιάπη» και η Μενεγάκη έχουν κοινές ανάγκες... 
Δύο προσωπικότητες στη χώρα δεν αφήνουν οι δημοσιογράφοι να ηρεμήσουν. Τον Λιάπη και τη Μενεγάκη. Την ίδια στιγμή, συναγερμός σημαίνει στα σύνορα. Μπας και μπουκάρανε οι Τούρκοι; Μπαααααα. Μπας και μας την πέσανε ξαφνικά οι Βούλγαροι; Είστε γελοίοι. Τους Βούλγαρους τους έχει αναλάβει ο Λιάγκας. Προτιμάει τη χώρα τους για ΣΚΙ. Απλώς, το καιρικό φαινόμενο «Μιχάλη Λιάπη» χτύπησε το Τελωνείο του Προμαχώνα. Σε μικρότερη υπερένταση θα βρισκόντουσαν οι τελωνειακοί εκεί αν μάθαιναν ότι ο Χριστόδουλος ήταν εντοιχισμένος σε πάτο τριαξονικής νταλίκας παρά αν έβλεπαν τον Λιάπη να επιχειρεί να περάσει τα σύνορα οδηγώντας αυτοκίνητο.


Η μεγάλη επιστροφή

Το καλύτερο από τα δυνατά σημεία σάς το παρουσιάζω τώρα. Τι ρωτήσατε; Αν υπάρχει καλύτερο; Φυσικά. Η «μεγάλη επιστροφή της Ιωάννας Λίλη» ήταν ο τίτλος στα διαδικτυακά sites. Επιτέλους, το 2014 ξεκίνησε μοιράζοντας δώρα σε όλους μας, σκέφτηκα. Η Ιωάννα Λίλη, πληροφορήθηκα, αφού μεγάλωσε τα παιδάκια της «κομμάτι», επιστρέφει στο Μακεδονία TV. Πείτε με βλαμμένη, αλλά τι ακριβώς έκανε η Ιωάννα Λίλη που χαρακτηρίζει «μεγάλη» την επιστροφή της; Δηλαδή, αν βγω στην Ερμού και αρχίζω να ρωτάω τον κόσμο «Πείτε μου για τη ζωή σας πριν και μετά την Ιωάννα Λίλη», θα υπάρξουν ξεσπάσματα ανεξέλεγκτα; Θα μου πείτε, κάθε χώρα με τις σταρούμπες της. Εμείς την Ιωάννα Λίλη. Αλλες χώρες όταν αναφέρονται σε «μεγάλη επιστροφή» εννοούν τον David Bowie.


Ειδήσεις που τάραξαν τα τσάκρα μας

-Ο Γιώργος Τσαλίκης φλερτάρει πέντε ώρες κάθε μέρα. Και αναρωτιόμουνα με ένταση, μη γράψω και με υπερένταση. Φλερτάρει και, αν ναι, για πόσο διάστημα; Ευτυχώς που το ξεκαθάρισε για να ξεμπερδευτούμε.

-Σπάνιο ντοκουμέντο. Ευτυχώς ένας μάγκας παπαράτσι φωτογράφισε την Ελένη Μενεγάκη ως καταναλώτρια, επειδή τα τελευταία χρόνια συνήθως την «εγκλωβίζουν» οι φωτογράφοι έξω από το Μουσείο Μπενάκη ή τη στιγμή που βγαίνει από το Μουσείο Γουλανδρή ή στο ακροατήριο της φιλολογικής αίθουσας «Παρνασσός».
-Και ο Γιάννης Λάτσιος βρέθηκε, συμπτωματικά, όπως διάβασα, στο ίδιο πολυκατάστημα όπου ψώνισε η Ελένη, αλλά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δεν συναντήθηκαν, αν και ήταν σε διπλανά καταστήματα.

-Εμαθα ότι την πρεμιέρα «Δαιμονισμένοι» του Ντοστογιέφσκι την παρακολούθησαν ο Κουτσούμπας, γ.γ. του ΚΚΕ, και ο Μπογιόπουλος.

Η ωραία του Μιχάλη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης (αρραβωνιαστικός Ζέτας): «Νιώθω πολύ τυχερός που ζω με την πιο όμορφη γυναίκα της Ελλάδας». Κύριε Μιχάλη μου, δεν θέλω να σας «κόψω» τη χαρά, αλλά και ο φίλος μου ο Μάνος την Ολιβ την πιο όμορφη γυναίκα της Ελλάδας τη θεωρεί και ο «έτσι μου» εμένα με θεωρεί πιο όμορφη και από τη δική σας, και ο φίλος μου ο Κώστας την Τζένη του τη θεωρεί πιο κουκλάρα από τις κουκλάρες, και ο Ευγένιος, που μας φτιάχνει τον κήπο, την Κατερίνα του θεογκόμενα τη θεωρεί. Σας συμπονώ όμως γιατί είστε ερωτευμένος. Μην παρεξηγηθούμε φυσικά. Είναι πολύ όμορφη η αρραβωνιαστικιά σας, αλλά πολύ όμορφη είναι και η Δούκισσα και η Ελένη Μενεγάκη (ο Ματέο τι θα απαντούσε στη συγκεκριμένη ερώτηση; Για σκεφτείτε; Ο Νίκος Ευαγγελάτος πάλι; Σας πήγε το μυαλό καθόλου; Για να μη σας ρωτήσω για τον Γιώργο Τράγκα). Συνωστισμός από καρακουκλάρες, σας λέω!


Περί... τρίχας

Κάποτε έκαναν πρόγραμμα στην τηλεόραση ο Κώστας Μυλωνάς και η Ελεάνα Παγουρά. Οσοι είστε μεγαλύτεροι από 37 μπορεί να θυμάστε ότι δύο άνθρωποι, το συγκεκριμένο ζευγάρι δηλαδή, καθόντουσαν μμμμμ... νομίζω πάνω σε βαρέλια, με όσα λέγανε κάνανε τη θεία Ασημούλα να κοκκινίζει, αλλά τους έβλεπε, και θεωρήθηκαν από τους ειδικούς σε θέματα ήθους και αισθητικής μπουρλοτιέρηδες της Ελληνικής Ηθικής. Σε λιγότερο από 15 χρόνια, προφανώς η εκπαίδευση που δεχθήκαμε από τον Θάνο Ασκητή μάς έφτασε σε σημείο να βλέπουμε την αξιοπρεπέστατη Τζένη Μπαλατσινού να αναφέρεται στο ποσοστό τρίχας που πρέπει να έχει το «τιρλιλί» μιας κυρίας σύμφωνα με την ηλικία της. Γύρω στις έντεκα το πρωί λοιπόν, την ώρα που έχει μια νοικοκυρά τσιγαρίσει τον κιμά, ενημερωνόμαστε ότι το «μπικίνι» από μία ηλικία και μετά δεν πρέπει να αποτριχώνεται ολοσχερώς, γιατί…, όπως δήλωσε το παρεάκι του Μεγάλου Καναλιού, «ζαρώνει». Και εκεί θεριεύει η κουβέντα. Η παρέα τριχάζεται. Στην κουβέντα χώνεται και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο οποίος έχει σαφέστατη και εμπεριστατωμένη άποψη για το «μερικώς ή ολοσχερώς αποτριχωμένο», για να έρθει το κρεσέντο δήλωσης από την υπέροχη Βίκυ Παγιατάκη, που «Σάσα Σταμάτη» δεν τη λες (ηλικιακά). Απευθυνόμενη λοιπόν στη διπλανή της στο πάνελ, φωνάζει: «Σταμάτα, το καταλάβαμε, το έχεις κάνει γλόμπο και δεν έχεις αφήσει τρίχα».
Συντακτική Ομάδα
27/01/14 00:14
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>