Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Προδοσία-Σταύρωση και Αναγέννηση

Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

«ΟΥΑΙ ΔΕ ΥΜΙΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ»

Οι παραβολές των ημερών με κάνουν να γράψω λίγες σκέψεις για την προδοσία.

Με δεδομένο ότι βαριέμαι τις θεωρίες πάμε κατευθείαν στην άποψή  μου που θέλει ο προδότης ή η προδότρια να είναι τα πρόσωπα εκείνα που ευνοήθηκαν όσο καμμία ή κανένας άλλος από τον ηγέτη μιας ομάδας.

Ο αρχηγός έχει πάντα αδυναμίες σε ανθρώπους και καταστάσεις και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι εκείνος ή εκείνη είναι έτοιμοι πάντα να στείλουν τον ευεργέτη τους στο «σταυρό» είναι εκείνοι που ευεργετήθηκαν περισσότερο απο τα υπόλοιπα – μέλη – στρατιώτες μιας ομάδας.

Αν θέλει κάποιος να δει ποιος είναι ο υποψήφιος για να την «κάνει» δεν έχει παρά να δει ποιον «στήριξε» ο αρχηγός περισσότερο.

Στην νομική επιστήμη προδοσία είναι το ατομικό έγκλημα της μη αφοσίωσης στο έθνος ή στην πολιτεία (Σε αυτό το σημείο με οποιοδήποτε σκέψη κάνετε μπορείτε να κρατήσετε την κοιλιά σας από τα γέλια).

Προδότης επίσης θεωρείται το πρόσωπο εκείνο που πρόδωσε τον ΟΡΚΟ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ και συνεργάζεται με άλλους με σκοπό να πλουτίσει ο ίδιος και να δυστυχήσουν οι πολλοί τους οποίους κλήθηκε να υπηρετεί (Και σε αυτό το σημείο ξεκαρδιζόμαστε).

Ένας που είναι έτοιμος να ξεπουληθεί για ευτελές ποσό αρκεί για να διαλύσει τον πιο άξιο στρατηγό: ΑΝ δεν υπήρξε ο Εφιάλτη, ο οποίος οδήγησε τους 10.000 Πέρσες του Ξέρξη, μέσω της Ανοπαίας Ατραπού στα νώτα του Λεωνίδα.......η ιστορία θα ήταν διαφορετική.

Με δεδομένο όμως ότι «Ένας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή και ένας απαισιόδοξος μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία» εγώ ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Αν δεν υπήρχε ο προδότης, δεν θα υπήρξε ούτε ο Γολγοθάς, ούτε η ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Γι αυτό και κάπου στο βιβλίο μου «Εγώ και ο ψυχίατρος» γράφω ότι πρέπει να πεθάνεις για να ξαναγεννηθείς. Με αυτό το φυσικό νόμο λοιπόν που κυριαρχεί, είμαι ευτυχής για τις προδοσίες που υπέστην γιατί ...αργότερα ξαναγεννήθηκα!
Συντακτική Ομάδα
24/01/14 00:18
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>