Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Η σημασία των ηλιθίων στην ζωή μας!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία
Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη  

Η φίλη μου η Τάνια στα γενέθλια μου , μου έκανε ένα «χρυσό δώρο», το βιβλίο του Carlo M. Cipolla με τίτλο «Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας».
«Οι ηλίθιοι βρίσκονται ανάμεσά μας, είναι παντού προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και είναι πάντα έτοιμοι να προκαλέσουν ζημιά στους άλλους και φυσικά στον εαυτό τους. Οι ηλίθιοι συνιστούν την πιο επικίνδυνη ανθρώπινη ομάδα. Αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι απολύτως ικανή να εξουδετερώσει και να εμποδίσει την ανάπτυξη της ανθρώπινης ευμάρειας και ευτυχίας. Αν αποδειχθεί ότι είναι αδύνατον να σώσουμε τον εαυτό μας από την ηλιθιότητα που μας περιβάλλει τουλάχιστον μπορούμε να πάρουμε την εκδίκησή μας περιγελώντας την….

Από τους ηλίθιους κινδυνεύουμε γιατί:
α) υποτιμούμε τον αριθμό εκείνων που κυκλοφορούν ελεύθεροι 
β)είναι τραγικό αλλά πανηλίθιους ανθρώπους κάποτε τους θεωρούσαμε λογικούς και νοήμονες 
γ) δικαίωμα στην ηλιθιότητα έχουμε όλοι 
δ) Είτε επιλέξεις να ζήσεις σε μια από τις μεγαλουπόλεις του κόσμου έχοντας μια άριστη θέση εργασίας, είτε ζήσεις σε μοναστήρι, είτε ζήσεις την ηδονή ανάμεσα σε αισθησιακές γυναίκες ή πανέμορφους άντρες πάντα το ποσοστό ηλιθίων που συναντάς υπερβαίνει τις εκτιμήσεις σου.

ΠΟΙΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

Ηλίθιος ονομάζεται το άτομο εκείνο που οι πράξεις του προκαλούν ζημιές σε ένα άλλο άτομο ή σε μια ομάδα ατόμων, χωρίς το ίδιο ν’ αποκομίζει κέρδη, ενώ πιθανά να υφίσταται και ζημιές.
Συμπέρασμα: Ένας ηλίθιος είναι πιο επικίνδυνος από έναν κακοποιό.
Το ερώτημα που εγείρουν λογικοί άνθρωποι είναι το πώς και το γιατί τα ηλίθια άτομα μπορούν να καταλάβουν υπεύθυνες θέσεις εξουσίας….
Ας μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος είναι ηλίθιοι άνθρωποι που οι εκλογές τους παρέχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να βλάψουν όλους τους υπόλοιπους χωρίς να κερδίσουν το παραμικρό από τις ενέργειές τους.
Είμαι εξαιρετικά επιρρεπής στο να γράψω πάρα πολλά από αυτά που υποστηρίζει ο καθηγητής Τσιπόλα, τακτικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλει της Καλιφόρνια, ο οποίος το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Μπαλζάν. Είναι καθηγητής ιστορίας και φιλοσοφίας, έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Σορβόννης και έχει διδάξει στο London School of Economics. Σας προτείνω όμως να αγοράσετε αυτό το μικρό βιβλιαράκι και να το τοποθετείται κάθε βράδυ κάτω από το μαξιλάρι σας ως βίβλο.  

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί, δεν με πειράζει καθόλου να με χαρακτηρίσετε ως εγωίστρια, πως υπογράφουν, αρθρογραφούν και διαμορφώνουν άποψη στα μέσα, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν όχι τους PINK FLOYD αυτό θα ήταν σαν ο Ραν Ταν Πλαν να διεκδικούσε Νόμπελ Φυσικής Ιστορίας, αλλά δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το καρτούν από το φυσικό πρόσωπο.

Στην lifo.gr λοιπόν που την αισθητική της και την αρθρογραφία της την υπολήπτομαι πολύ, ένας νεαρός, μπέρδεψε το πρόσωπό μου που ως καρτούν κάνω πασαρέλα στην εφημερίδα «παραπολιτικά» με τον τίτλο Lady Nana, όπου ο Θανάσης ο Φουσκίδης, με έχει παρουσιάσει από ζόμπι με την βοήθεια του Γιώργου Λυρώνη, έως κάτι σαν «αντρόγυνο» με πράσινα μαλλιά, πράσινα μάτια και κίτρινο πρόσωπο σαν να βρίσκομαι στο τελευταίο στάδιο της ηπατίτιδας.

Αυτό φυσικά γίνεται γιατί η φωτογραφία και το κείμενο, έχουν να κάνουν με την σημειολογία των ειδήσεων που αναστατώνουν τα τσάκρα μας π.χ. το ότι η Δέσποινα Βανδή ζει στα Νότια προάστια πια, είδηση που αν δεν την είχα πληροφορηθεί δεν θα μπορούσα να έχω ερωτική ζωή πια, έως βαριές πολιτικές δηλώσεις πολιτικών ανδρών που διαχειρίζονται τις τύχες μας και που τους έχουν επιλέξει με την διαδικασία εκλογών άνθρωποι που είναι έτοιμοι να χωρίσουν από την γυναίκα τους αν το παιδί που γεννήθηκε δεν πάρει το όνομα του πατέρα του αρσενικού γεννήτορα!!!!!

Πάλι καλά πάντως που υπάρχουν ακόμη νεαρά άτομα που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την Νανά από την Μίνυ Μάους και τον Μπάουι, γιατί στην συγκεκριμένη φωτο, πιο στον Μπάουι φέρνω παρά σε κοριτσάκι!!!!!
Και για να το ολοκληρώσω το θέμα, το να μπερδέψουν εμένα με τον Μπάουι, στην φωτογραφία λίγο το κακό, το να μπερδέψουν κούκλα πλαστική με φυσική γυναίκα είναι θέμα.

Κυκλοφορούν κάτι πλαστικές κούκλες που όπως άκουσα τον Αποστόλη της Ελληνοφρένειας, πουλάει 50 ευρώ που δεν έχουν καμία τρύπα και που ο μελλοντικός αγοραστής μπορεί να ανοίξει τρύπα όπου θέλει. Αυτές δεν ζητάνε φαγητό, ποτό, νερό, δεν καπνίζουν μετά…δεν θέλουν όρκους για παντοτινή αγάπη, δεν κάνουν σκηνές, δεν μαγειρεύουν βέβαια, αλλά γιατί οι φυσικές γυναίκες μαγειρεύουν όλες; Δεν θέλουν καλλυντικά, δεν ζητάνε αρώματα και μπριγιάν, δεν αρχίζουν την κρεβατομουρμούρα και δεν θα σε κερατώσουν ποτέ, παρά αν γίνει με την δική σου συγκατάθεση γιατί ως φιλεύσπλαχνος  την εποχή που ζούμε, μπορεί να βολέψεις και τους φίλους από τον στρατό.
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
14/01/14 00:40
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Δείτε τι... ξεσηκώνει τους άνδρες!

Είχες φανταστεί πέρα από τη συμπεριφορά σου και την ομορφιά σου τι μπορεί να...

Διαβάστε περισσότερα...
Μπαίνοντας στο μυαλό των αντρών...

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε. Πώς σκέφτονται άραγε οι...

Διαβάστε περισσότερα...
Φτάσε όπου δε μπορείς!

Απόσπασμα από τον πρόλογο του Ν. Καζαντζάκη στο βιβλίο του «Αναφορά στον Γκρέκο» ...«Με κοίταξες, κι ως με κοίταξες ένιωσα πως ο κόσμος ετούτος είναι ένα σύννεφο...

Διαβάστε περισσότερα...