Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τι μου είπε η Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Σχέσεις
Είναι μεσημέρι 10 Ιανουαρίου 2014 τρεις και μισή και η  πρώτη κλήση που κάνω στην σύζυγο του Σάββα Ξηρού, Αλήθεια Ρομέρο, η ένδειξη δείχνει ότι «η κλήση δεν είναι εφικτή».
Ένα τέταρτο μετά με κάλεσε η ίδια. Μόλις είχε βγει από το επισκεπτήριο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας.
Τόσο η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, όσο και η νοσηλεία του Σάββα, επαναφέρουν στην επικαιρότητα το θέμα της 17 Νοέμβρη, με δεδομένο ότι τα δύο αδέλφια, για διαφορετικούς λόγους, βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο.

Το μεσημέρι άκουσα  την Κάτια Μακρή στο ραδιόφωνο του Real. Αποκάλυψε ότι μιλώντας,  με ένα υψηλότατο κυβερνητικό στέλεχος που έχει διαχειριστεί το θέμα τρομοκρατία και ζητώντας την θέση του, για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, έμαθε ότι θεωρείται για τις διωκτικές αρχές ως «πολεμική μηχανή». Η δημοσιογράφος έκλεισε το θέμα, λέγοντας ότι εύχεται να έχει αποδράσει ο Χριστόδουλος αναζητώντας την ελευθερία του και όχι για να σχεδιάσει ένα επόμενο χτύπημα.

Ζήτησα από την Αλήθεια να μάθω τι πληροφορίες έχει καταρχάς για την απόδραση του Χριστόδουλου.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ: «Νανά, με ανέκριναν δύο ώρες στην κρατική ασφάλεια για το θέμα. Με τον Χριστόδουλο δεν είχα επαφή για μήνες. Πρέπει να σου πω ότι ανακρίνουν όλα τα μέλη της οικογένειας, ακόμη και τα μακρινότερα ξαδέλφια, και οι ανακρίσεις γίνονται εξαιρετικά σκληρά ….».

Ερώτηση: «Σε πίεσαν ή χρησιμοποίησαν σε σένα βία;»

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ: «Όχι σε μένα δεν φέρθηκαν άσχημα. Φυσικά τους είπα ότι δεν ξέρω τίποτα για το που μπορεί να είναι ο Χριστόδουλος, αλλά και να ήξερα, ΡΟΥΦΙΑΝΑ, δεν υπήρξα ποτέ ..»

Ερώτηση: «Ποια είναι η γνώμη σου ..θα μπορούσες να την διατυπώσεις δημοσίως;»

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ: « Φοβάται όλη η οικογένεια ότι μπορεί η «απόδραση» του Χριστόδουλου να είναι παγίδα….

Ερώτηση: « Δηλαδή;»

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ: «Δηλαδή φοβόμαστε για την ζωή του …..Επίσης μπορεί να «οργανώθηκε η απόδραση» την στιγμή που προσπαθούμε να νοσηλευθεί ο Σάββας, σε νοσοκομείο, όχι για λίγες μέρες, αλλά για μεγάλο διάστημα….»

Ερώτηση: «Γνωρίζω ότι ο Σάββας Ξηρός είναι πολύ άρρωστος, ποια η θέση των γιατρών και τι προβλέπουν για το άμεσο μέλλον;»

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ: « Οι γιατροί φέρονται εξαιρετικά, Νανά και αυτό θέλω να το γράψεις. Τους ευχαριστώ πολύ. Ο Σάββας βλέπει μόνο ένα εικοστό από το ένα μάτι, έχει ιλίγγους, δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, έχει πάρα πολλά αναπνευστικά προβλήματα και μεγάλο θέμα με τους πνεύμονες. Δεν είναι δυνατόν να νοσηλευθεί στο αναρρωτήριο των Φυλακών, γιατί η κατάστασή του, είναι βαριά …Όμως οι αρχές πιέζουν να τελειώσει η περίθαλψη όσο το δυνατόν νωρίτερα για να ξαναγυρίσει στην φυλακή.»

Ερώτηση: «Τι ζητάει η δική σας πλευρά;»

ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ: «Εμείς θέλουμε ή να μείνει στο νοσοκομείο ή να νοσηλευθεί στο σπίτι με κατ’ οίκον περιορισμό.  Υπάρχει άλλωστε και  η γνώμη των ιατροδικαστών που τις έχουμε καταθέσει στο δικαστήριο».

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…

Υπάρχει η θέση ότι αν ο Σάββας Ξηρός, μπορεί να νοσηλευθεί στο σπίτι, τότε μπορεί να νοσηλευθεί και στο αναρρωτήριο των φυλακών, θέση που Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ, ότι , αν νοσηλεύεται στο σπίτι, μπορούν σε μια επιπλοκή να τον μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα σε νοσηλευτικό κέντρο, χωρίς να χρειάζονται όλες οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις που αφορούν έναν κρατούμενο του βεληνεκούς του Σάββα Ξηρού. Οι διατυπώσεις για μεταφορά του από φυλακές σε αναρρωτήριο, είναι τόσο περίπλοκες που όπως υποστηρίζει η σύζυγός του, για τον λόγο αυτό έχουν προκληθεί τόσες πολλές βλάβες σε ζωτικά όργανα.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΟΜΕΡΟ παραμένει περισσότερο από εικοσιπέντε χρόνια, σύντροφος και σύζυγος του Σάββα Ξηρού. Τον παντρεύτηκε μέσα στην Φυλακή, με ιερέα που ευλόγησε το μυστήριο τον πατέρα του. Για την ίδια δεν αποδείχθηκε ποτέ τίποτα σχετικά με το αν γνώριζε την δράση του συντρόφου της. Γνωρίζω ότι η οικογένειά της στην Ισπανία, μπορούσε να προσφέρει στην Αλήθεια Ρομέρο, καταφύγιο και μέσα επιβίωσης  σε βαθμό που να μπορούσε να διευκολύνει την καθημερινότητά της. Εκείνη δεν δέχθηκε ποτέ να εγκαταλείψει τον σύζυγό της, επιλέγοντας να πληρώσει το κόστος μιας επιλογής που έκανε πολλά χρόνια πριν κατά την διάρκεια διακοπών στην Ικαρία. Εκείνη τότε, 1987 ήταν νομίζω, επιχειρώντας ένα ταξίδι, για ν αποφασίσει αν θα χώριζε ή αν θα παρέμενε σε μια σχέση που είχε δημιουργήσει, βρίσκεται σ ένα καράβι με προορισμό την Ικαρία. Μια μέρα μετά, ένας άντρας που γνώρισε στο πλοίο, την συστήνει με τον Σάββα Ξηρό και μετά ….η Αλήθεια Ρομέρο, γίνεται , διάσημη, όταν σκάει η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού. Εκατομμύρια τηλεθεατές στον κόσμο, βλέπουν τότε για πρώτη φορά, το κορίτσι με την Μπαντάνα στο κεφάλι, που ξενυχτούσε έξω από τον Ευαγγελισμό, αποκαλώντας τους δημοσιογράφους «Κοράκια».

Την Αλήθεια Ρομέρο την συνάντησα σπίτι της το 2009, στο Μάτι της Αττικής για τις ανάγκες μιας τηλεοπτικής συνέντευξης. Ήταν η πρώτη φορά που μετά από πολλών ημερών κουβέντες, η Αλήθεια Ρομέρο και ο Σάββας Ξηρός θα μιλούσαν ταυτόχρονα σε τηλεοπτική εκπομπή για την σχέση τους και την ζωή τους. Η εκπομπή είχε τίτλο ο «Τελευταίος Πειρασμός» και μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Αλτερ. Ο Σάββας Ξηρός, είχε παρέμβει και είχε απαντήσει σε όσες ερωτήσεις έκανα, απευθείας από το λευκό κελί, ακούγοντας ταυτοχρόνως τις απαντήσεις της συντρόφου του.

Ήταν μια συνάντηση που ΙΣΣΟΡΟΠΟΥΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙ ΞΥΡΟΥ ΑΚΜΗΣ, ίσως ήταν από τις πιο εξαιρετικά δύσκολες στιγμές στην δημοσιογραφική μου πορεία , για λόγους προφανείς που όλοι καταλαβαίνετε νομίζω.

Φυσικά ελάχιστοι μπορεί να θυμάστε, είχε μεταδοθεί Παρασκευή βράδυ  και ευτύχησα να μην υπάρξει δεύτερη εκπομπή. Κόπηκε γιατί δεν είχαμε τις αναμενόμενες τηλεθεάσεις.

Η Αλήθεια, είναι η σύζυγος ενός τρομοκράτη, η οποία δεν εγκατέλειψε τον άντρα της, έμεινε και παραμένει δίπλα του, τον παντρεύτηκε στην φυλακή και συνεχίζει αμετακίνητη σε ότι πίστεψε εκείνο το πρώτο καλοκαίρι της γνωριμίας τους στην Ικαρία.

Προσωπικά και ιδεολογικά είμαι εναντίον της βίας γιατί πιστεύω ακραδάντως ότι η Βία, γεννάει Βία απ όπου και αν προέρχεται. Αυτή όμως δεν είναι η στιγμή ν’ αναλύσω την περίπτωση ιδεολογικά. Η Αλήθεια ή (Αλίθια, όπως συνηθίζεται να γράφεται το όνομά της) είναι μια γυναίκα της πρώτης σελίδας και αναμφίβολα οι επιλογές της αποτελούν τουλάχιστον θέμα.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
13/01/14 00:14
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
16 πράγματα που έμαθα για τη Γερμανία και τους Γερμανούς σε 10 χρόνια γάμου με έναν νοτιο-Γερμανό

Είμαι μία από τις πολλές χιλιάδες Ελληνίδες που μένουν εδώ και χρόνια στη Γερμανία...

Διαβάστε περισσότερα...
''Αν είμαι βράχος, μην με στήνεις σε κατηφόρα...''

Το κείμενο αυτό ξεκίνησε από μια φράση που έγραψα στο...

Διαβάστε περισσότερα...
Τα μυστικά της σωστής χειραψίας – Κερδίστε το σεβασμό με τρεις κινήσεις

Η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο για να κερδίσει κάποιος τον...

Διαβάστε περισσότερα...