Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ο εξοντωτικός πόλεμος θηλυκού-αρσενικού...

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη


«Η μεγαλύτερη δυστυχία όταν είσαι γυναίκα είναι να μην καταλαβαίνεις πως αυτό είναι δυστυχία» Κιρκεργκαρντ

Ας δούμε πόσο έχει αλλάξει πρακτικά η θέση της γυναίκας. Θυμάμαι τον αγαπημένο μου Μπαλζάκ ο οποίος έγραφε ότι η αρσενική δύναμη έχει χρησιμοποιήσει τεράστιες μανούβρες για ν’ ανταλλάξει την ελευθερία της γυναίκας,  με ψεύτικους θησαυρούς πολυτέλειας. Φυσικά τον θυμήθηκα, δείτε τώρα τα παιχνίδια του μυαλού, με αφορμή την εμμονή πολλών με τον Σουλειμάν. Ο Μπαλζάκ λοιπόν κυνικά και ειλικρινά συμβούλευε τους άντρες να μεταχειρίζονται την γυναίκα σαν σκλάβα, δίνοντάς της να καταλάβει ότι είναι Βασίλισσα. Απλώς πολλοί άντρες σήμερα που δεν είναι τόσο κυνικοί, ή δεν νοιώθουν τόσο κυρίαρχοι προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως τάχα μου δήθεν η γυναίκα είναι προνομιούχο πλάσμα.

Αυτή η κατάσταση «δουλεύει» συναισθηματικά – ψυχολογικά σαν την σύγκρουση ανάμεσα σε πολύ πλούσιους και μισθοσυντήρητους. Για σκεφτείτε ας πούμε πόσα «έξοδα παραστάσεως» γλυτώνουν οι υπάλληλοι γραφείου, αλλά ακόμη πιο «ελεύθεροι» από βάρη, θέλουν να μοιάζουν εκείνοι που είναι άστεγοι, άνεργοι ή κοιμούνται στα πεζοδρόμια.

Για να γυρίσω στα μηνύματα της σειράς Σουλειμάν, που δεν είναι καθόλου τυχαία η επιτυχία και το σουξέ της σειράς. Έχω καταλάβει ότι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο, από την παιδική τους ηλικία, εκπαιδεύονται στο να διαφθείρονται και να υιοθετούν την αυτοεγκατάλειψη, καθώς τα κορίτσια δεν προπονούνται ποτέ για ν’ αναλάβουν μόνα τους τις ευθύνες της ύπαρξής τους. Αυτή η παγίδα, ονομάζεται «προστασία» από τον άντρα – αφέντη, ο οποίος όταν διαθέτει εξουσία και πλούτο....

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ στην σχέση ξεσπάει όταν ο ένας προσπαθεί να μασκαρέψει τον εγωισμό του και η άλλη την δειλία της με αποτέλεσμα Η ΓΥΝΑΙΚΑ να γκρινιάζει ότι τα ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ και εκείνος ότι ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ.
Στην πραγματικότητα, ο άντρας θέλει να μείνει δίπλα στην γυναίκα όσο ακριβώς του χρειάζεται να αποτελειώσει την ερωτική πράξη. Η γυναίκα πάλι, επιθυμεί να αποσπάσει την υπεραξία χρήσης(!!!) Η ισορροπία θα εξασφαλιστεί όταν το συνολικό κόστος δεν φαντάζει στα μάτια του άντρα πολύ μεγάλο, γιατί, τις ώρες που ο εραστής – άντρας περνάει με την αγαπημένη του, θα μπορούσε αν δεν υπήρχε αγαπημένη, να ασχοληθεί με την σταδιοδρομία του, τις πολεμικές επιχειρήσεις παλιότερα, τις συναντήσεις με φίλους. Σκοπός η εκμετάλλευση του χρόνου του έτσι ώστε να αποκτά χρήμα, φήμη και ηδονή...

Η μεγάλη σύγχυση είναι όταν οι ώρες που καταναλώνει μια γυναίκα για να εξυπηρετεί έναν άντρα από την πλευρά του αρσενικού θεωρούνται υποχρέωσή της, πανέτοιμος στον πρώτο καβγά να διατυμπανίζει ότι «ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ, ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΒΡΑΚΙ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.....»
Η Ταπείνωση οδηγεί την γυναίκα στο να μετατραπεί σε «αντάρτη» και από τον ρόλο του θύματος να υιοθετήσει τον ρόλο του θύτη, γι’ αυτό και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που βλέπουμε άντρες με ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ να βρίσκονται σε ΠΙΟ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ από μια γυναίκα σε μια αντίστοιχη περίπτωση.


Μια πρόταση για διευκόλυνση του αδιέξοδου θα ήταν αν το κορίτσι εκπαιδευόταν να μην άναζητά στο αρσενικό τον «Θεό», αλλά μόνο τον σύντροφο, τον συνεργάτη, το φίλο και που θα δήλωνε με τις πράξεις της ότι θα ήταν εξίσου πρόθυμη να αναλάβει τις ευθύνες για την ύπαρξή του.
Για ν απελευθερωθεί η σχέση, για να μπορεί στην σεξουαλική σχέση να παίρνουν και οι δύο στο ίδιο ποσοστό την ένταση, τον σπαραγμό, το γκρέμισμα, το πάθος, την ηδονή θα πρέπει. Ίσως «Για να εξασφαλιστεί η υπέρτατη νίκη, η βασιλεία της Ελευθερίας, είναι αναγκαίο να εκδηλώσουν άντρες και γυναίκες την αδερφοσύνη τους, έξω από τις φυσικές τους διαφοροποιήσεις». Σιμόν ντε Μπωβουάρ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΥΛΟ. 
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
24/12/13 00:02
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη...

Διαβάστε περισσότερα...
19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση...

Διαβάστε περισσότερα...
"5 τρόποι να ξετρελανεις έναν άνδρα στο κρεβάτι"

1. Οι άντρες συχνά λατρεύουν να επιδεικνύουν σε κάθε φάση της ζωής...

Διαβάστε περισσότερα...