Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Το πιο γρήγορο λικέρ με γεύση κανέλας!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Αυτό το λικέρ θα το λατρέψετε, πρώτον για τη γεύση του και δεύτερον για το πόσο γρήγορα φτιάχνεται!

Υλικά:

1 λίτρο νερό
800 γρ. ζάχαρη
1 μπουκάλι βότκα
4 ξυλάκια κανέλας
2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
 
Εκτέλεση:

1.Βάζουμε το νερό με τις κανέλες και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός θα τα αφήσετε για 5 λεπτά.
2.Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Στραγγίζουμε το σιρόπι ώστε να φύγει όλη η σκόνη της κανέλας.
3.Τέλος ρίχνουμε τη βότκα και είναι έτοιμο να το πιούμε. Τόσο απλά!
4.Το βάζουμε σε καράφες και αν θέλουμε ρίχνουμε μέσα ένα ξύλο κανέλας.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ο τρόπος που στραγγίζω εγώ το σιρόπι είναι ο εξής. Παίρνω ένα μικρό κόσκινο και βάζω ένα κομμάτι τούλι. Παίρνω μετά μπόλικο βαμβάκι και το βάζω από πάνω από το τούλι και τελειώνω με ένα κομμάτι τούλι από πάνω. Σαν ένα "σάντουιτς" δηλαδή τούλι-βαμβάκι-τούλι και όλα αυτά μέσα στο κόσκινο. Ρίχνω σιγά σιγά το σιρόπι και όταν τελειώσω παίρνω στα χέρια μου το "σάντουιτς" και το στήβω προσεχτικά. Αν δω ότι δεν εχει φύγει όλη η σκόνη της κανέλας επαναλαμβάνω την διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο έχω ένα ωραίο κρυστάλλινο χρώμα στο λικέρ μου. Η κανονική συνταγή λέει 1 κιλό ζάχαρη αλλά μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα ότι τα 800 γρ. αρκούν.


sintagespareas
  
       
       
       
       
       
       
       
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
15/12/13 01:34
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...