Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ωραία = Όμορφη; Όμορφη = Ωραία;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Ομορφιά
Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη
 
Είναι πολλές φορές που έχω αναρωτηθεί γιατί ενώ μια γυναίκα είναι πολύ όμορφη, μοιάζει απωθητική; Δεν το έχω αναρωτηθεί μόνο εγώ, το κουβεντιάζουνε αντροπαρέες. Υπάρχουν γυναίκες που ενώ πλασάρονται σαν «κούκλες» μοιάζουν «κρεμάστρες» και υπάρχουν γυναίκες που ενώ δεν είναι όμορφες, είναι απίστευτα γοητευτικές!

Την Μέριλ Στριπ ας πούμε, δεν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω όμορφη, αλλά είναι απίστευτα γοητευτική.

Συνήθως η ομορφιά δεν έχει να κάνει με το αντικειμενικό, αλλά με το υποκειμενικό. Δηλαδή η ομορφιά αφορά το πώς βλέπουν τα δικά μου μάτια την ισορροπία, την αρμονία, την έλξη.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ
Στην ελληνική γλώσσα το όμορφος σήμαινε «ωραίος». Το ωραίος προέρχεται από την λέξη «ώρα»!!! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ της λέξης.
Παράδειγμα. Όμορφο είναι ένα φρούτο όταν είναι στην ώρα του. Όμορφος ή όμορφη είναι εκείνος και εκείνη που εμφανίζονται σύμφωνα με την ηλικία τους. Μια γυναίκα σε πολύ μικρή ηλικία που προσπαθεί να δείξει πολύ μεγαλύτερη ΔΕΝ ήταν «όμορφη», όπως και μια γυναίκα σε μεγάλη ηλικία που προσπαθεί να δείξει «μπέμπα» επίσης δεν είναι όμορφη (ακόμη και αν έχει ωραία χαρακτηριστικά).

ΟΙ ΡΥΤΙΔΕΣ που με τόση μεγάλη προσπάθεια επιχειρούν πολλές γυναίκες να εξαφανίσουν με αποτέλεσμα να δείχνουν ανέκφραστες, προσθέτουν γοητεία γιατί είναι αποτέλεσμα εμπειριών, τρόπου ζωής και εσωτερικής αρμονίας.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ έναν χειρουργό οφθαλμίατρο ο οποίος μου είπε κάποτε ότι όσο και να σβηστούν  οι ρυτίδες από ένα πρόσωπο, ο άνθρωπος γερνάει από το βλέμμα !!!! Απίστευτο! Μέχρι να μου το πει δεν το είχα αντιληφθεί και είχε τόσο δίκιο. Όσο μεγαλώνουμε τα μάτια μας «ρουφιούνται» προς το κρανίο, άρα όσο προσπάθεια και αν κάνουμε  σβήσουμε το χρόνο, το βλέμμα και η έντασή του είναι αυτό που προδίδει την σκέψη. Όταν η σκέψη είναι επίκαιρη, σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι όμορφος που σημαίνει ωραίος. Όταν οι σκέψεις είναι τοξικές, ο άνθρωπος μπορεί να είναι όμορφος αλλά θα μοιάζει ξινισμένος!!!!!!! Δείτε τα πρόσωπα στην τηλεόραση θα καταλάβετε αμέσως ποιοι είναι ή ποιες είναι ωραίες και ποιες είναι ξινισμένες, δείτε φωτογραφίες σε περιοδικά και θα το διαπιστώσετε μόνοι σας σε γυναίκες και άντρες.

Η ομορφιά προσδιορίζεται, για μένα, από τον τρόπο που σκεφτόμαστε και ό,τι σκεφτόμαστε, το αντανακλούμε και αυτό που προβάλουμε εισπράττουν  οι άλλοι.
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία Ομορφιά
Συντακτική Ομάδα
29/11/13 00:55
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μυστικά διατροφής για να προλάβετε τα σημάδια του χρόνου!

Η γυναίκα αποτελεί το ωραίο φύλλο και ποια από εμάς δεν νοιάζεται να δείχνει πάντα...

Διαβάστε περισσότερα...
YOGOFITNESS στην άμμο..η φυσική λιπογλυπτική στο σώμα σου!!!

Η άμμος είναι ο καλύτερος τρόπος να γυμνάσουμε όλο μας το σώμα...

Διαβάστε περισσότερα...
Σχοινάκι..ένα γυμναστήριο παντού μαζι σου!

Σχοινάκι!! Γυμναστική ή διασκέδαση;

Διαβάστε περισσότερα...