Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Έρωτας στα χρόνια του facebook, του i-pad και του i-phone!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Είναι καταπληκτικό να ζεις μια «σχέση» ερωτική, με την γλώσσα της σύγχρονης τεχνολογίας που «γαργαλάει» την libido, αλλά «σκοτώνει» τον άνθρωπο.
Η αλήθεια είναι ότι έζησα το χτυποκάρδι του ραντεβού, την ατελείωτη αγωνία του να χτυπήσει το τηλέφωνο, όχι το κινητό φυσικό (αυτό ήρθε πολύ αργότερα στις ζωές της δικής μου γενιάς), τον παραλυτικό τρόμο που σου δημιουργούσε η επόμενη μέρα του ραντεβού όπου έπρεπε να αναμετρηθείς με το αδίστακτο υπαρξιακό ερώτημα «ποιος τηλεφωνεί πρώτος σε ποιον». Έζησα την εποχή των ραντεβού, που οριζότανε από την προηγούμενη μέρα, σε συγκεκριμένο τόπο, χώρο, χρόνο. Το 24ωρο που μεσολαβούσε προετοίμαζε ψυχολογικά την ένταση της αναμενόμενης συνάντησης που διέτρεχε τον κίνδυνο αν μεσολαβούσε κάτι απρόοπτο στον έναν από τους δύο, μια ώρα πριν το ραντεβού, να αισθανθεί ο «στημένος » σαν πεταμένη λεμονόκουπα, μέχρι να ξαναχτυπήσει το τηλέφωνο για να ξαναδοθούν εξηγήσεις.  ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ MESSAGE, SENT, ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ, ΤΕΛΟΣ και ξανά από την αρχή....

Την εποχή της ταχύτητας και της απομόνωσης, την εποχή της απόλυτης παρακμής ελάχιστοι είναι εκείνοι οι τολμηροί, οι «γίγαντες» που τολμούν να κρατήσουν το χέρι του συντρόφους τους και να περπατήσουν στους πονεμένους δρόμους της πόλης. Τις προάλλες, περπατούσα στην Πανεπιστημίου και είδα ένα ζευγάρι ξένων. Μου έκανε εντύπωση. Γύρω στα 70 και οι δυο, σαφέστατα είχαν περάσει από την σεξουαλική επανάσταση, εκείνη με κοντά λευκά μαλλιά και έντονη  προσωπικότητα, εκείνος με λευκά μαλλιά επίσης, ωραία κορμοστασιά για την ηλικία του και χαρακτηριστικά που έδειχναν ότι κάποτε θα ήταν πολύ ωραίο ζευγάρι. Η γοητεία τους άλλωστε μ΄ έκανε να τους παρατηρήσω, ενώ από το βάθος μια ακόμη πορεία ήταν σε εξέλιξη. Τι ωραία. Της κρατούσε το χέρι και συζητούσανε.
Υπήρξε ξέρετε μια γενιά που δεν είχε πρόβλημα με το άγγιγμα, το κράτημα του χεριού, του να δώσει φιλί στο στόμα στην γωνία πριν το φροντιστήριο. Υπήρχε μια εποχή που ο έρωτας ήταν ταυτισμένος με καλοκαίρι, αμμουδιές, αλάτι, γραψίματα στην άμμο, Μύκονο, την εποχή που στον ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ δεν υπήρχε φως, πάρτι που τελείωναν μετά από τρεις μέρες και ζευγάρια που είχαν τον χρόνο να κάνουν έρωτα ψιθυρίζοντας λόγια αγάπης στο κρεβάτι, στο παγκάκι , στην άμμο, στο αυτοκίνητο, στην μηχανή , στο δασάκι που ήταν απέναντι από το πανεπιστήμιο.

ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ στέλνονται σε message, τα τραγούδια ανεβαίνουν με κοινοποίηση, όσοι είναι ζευγαρωμένοι μπορεί και να δηλώνουν Ιt’s complicated, το σκούντημα, το φλερτ, η κουβέντα , μπορεί να κρατάνε διαδικτυακά, χωρίς καμιά προσωπική επαφή. Είναι θλίψη ε;;;;;  Μαζί με την ανθρωποφοβία που μπορεί και δικαιολογημένα να έχουμε, ζούνε ανάμεσά μας οι ανθρωποφοβικοί με τις σχέσεις . Οι περισσότεροι ποζάρουν στο προφίλ ως διαθέσιμοι ερωτικά και όσοι επιλέγουν παιχνιδιάρικη φωτό, είναι ακόμη πιο φοβικοί, κατά την γνώμη μου από εκείνους που εκτίθενται . Οι διαδικτυακοί φίλοι, προκαλούν με δηλώσεις, πικάρουν τα συναίσθημα με αφιερώσεις, φωτογραφίες, τραγούδια, εικόνες, τοπία, σχέδια, προς εκείνον ή εκείνη που θεωρούν το αντικείμενο του πόθου, αλλά ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ όσο ένα RESTART του υπολογιστή. Είναι τόσο εύκολη η αποστολή καρδιάς, όσο και η διαγραφή, όσο και το blog. Θυμωμένοι άνθρωποι με τους εαυτούς τους , δεν μπορούν ούτε να ερωτευθούν, ούτε ν αγαπήσουν, ούτε να δοθούν. 

Γι αυτό και σπανίζουν τα ζευγάρια που κρατιούνται χέρι – χέρι live …το θεωρούν ξεπερασμένο ….τι κρίμα για όσους δεν το έζησαν και δεν θα το ζήσουν ποτέ!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις
Συντακτική Ομάδα
26/11/13 01:47
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη...

Διαβάστε περισσότερα...
19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση...

Διαβάστε περισσότερα...
"5 τρόποι να ξετρελανεις έναν άνδρα στο κρεβάτι"

1. Οι άντρες συχνά λατρεύουν να επιδεικνύουν σε κάθε φάση της ζωής...

Διαβάστε περισσότερα...