Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Κέικ πραλίνας με μαρμελάδα και λιωμένη σοκολάτα!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Ένα κέικ πεντανόστιμο, γεμιστό με πραλίνα, για super σοκολατοαπόλαυση!

Υλικά συνταγής

225 γρ. βούτυρο
225 γρ. ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο και αλεσμένο
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ. σ. μαρμελάδα
Κουβερτούρα για επικάλυψη

Εκτέλεση

Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα. Ψήνουμε και αλέθουμε το φουντούκι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά (να τα πίνει το μίγμα). Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το φουντούκι, το αλάτι και τέλος απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα. 

Αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 55' περίπου. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10’.

Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, ζεσταίνουμε λίγο την μαρμελάδα, αλείφουμε το κέικ τριγύρω, περιχύνουμε με λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλισμένο με χονδροκομμένα φουντούκια. 

Από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
15/11/13 04:20
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...