Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ο σωστός χρόνος για να βράσετε το μπρόκολο...

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Το μπρόκολο είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα πράσινα λαχανικά.  Ο σωστός χρόνος βρασίματος είναι πολύ βασικός για να διατηρηθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου. Ούτε ωμό αλλά ούτε και πολύ βρασμένο.

Πώς θα το καταφέρετε;

Αφού το πλύνετε καλά το κόβετε σε ίσα μέρη για να πετύχετε ομοιόμορφο βράσιμο.
 
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μπρόκολο και τη γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό -μην σκεπάζετε ποτέ το μπρόκολο με νερό μέχρι πάνω. Ρίχνετε μέσα αλάτι και λεμόνι. Την σκεπάζετε καλά με το καπάκι και αφού πάρε βράση την αφήνετε στη φωτιά από 2-10’ αναλόγως πόσο μαλακό θέλετε το μπρόκολο. Αν θέλετε να διατηρήσει το πράσινο χρώμα του και όλα τα θρεπτικά του συστατικά 2’-3’,  αφού πάρει βράση,  είναι αρκετός χρόνος για να μαλακώσει το κοτσάνι και να βράσει το μπρόκολό σας.

Tips. Για να φτιάξετε μπρόκολο σαν σε ατμό τότε παίρνετε ένα μπολ βάζετε μέσα μία μερίδα μπρόκολο, μισή κούπα νερό και το βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για το πολύ 2’-3’.

 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
29/10/13 01:30
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...