Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Λαχταριστά κοκάκια!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Εσείς θα τα λατρέψετε και τα παιδιά δεν θα παίρνουν τα χέρια τους από πάνω τους!!!


Υλικά
- 1 ½ φλ. αλεύρι
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 5 αυγά (ξεχωριστά τα ασπράδια και οι κρόκοι)
- 1 βανίλια
Για τη γέμιση
- ¼ φλ. αλεύρι
- ½ φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. γάλα
- 3 κρόκους αυγών

Για το γλάσο
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βούτυρο
- ½ φλ. νερό
- 2-3 κουταλιές βούτυρο για το άλειμμα
- 1 λαδόκολλα
 
Εκτέλεση

Κατ’ αρχήν, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προκειμένου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Τους κρόκους τους χτυπάμε αρχικά μόνους τους και στη συνέχεια τους προσθέτουμε στη μαρέγκα μαζί με το αλεύρι και τη βανίλια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Ακολούθως, στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει, και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ κάνουμε πάνω της ροζέτες με το μείγμα.

Ψήνουμε τώρα για περίπου 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου να χρυσίσουν, ενώ παράλληλα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.

Εν συνεχεία, βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύοντας καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να γίνει κρέμα. Μόλις αυτό συμβεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Τώρα αλείφουμε με μια κουταλιά κρέμας την επιφάνεια των μισών κοκ, τα οποία σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.

Τέλος, λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το νερό, ανακατεύουμε και βουτάμε μέσα στη σοκολάτα την πάνω πλευρά του κάθε κοκ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και, αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε μετά με σοκολατένιες γραμμές.

Τα υπέροχα κοκάκια που φτιάξαμε με τα χεράκια μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση και μπορούμε να τα κεράσουμε...

Καλή επιτυχία!


συνταγες.eu
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
21/10/13 02:43
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...