Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Εύκολο γλυκό που θα ετοιμάσετε αμέσως και θα ξετρελαθούν όλοι με τη γεύση του!

Υλικά συνταγής

Για την κρέμα σοκολάτα:
•1 λίτρο φρέσκο γάλα
•3/4 φλιτζ. ζάχαρη
•4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
•1 κ.σ. κακάο
•1/2 φλιτζ. ξύσμα σοκολάτας

Για την κρέμα βανίλια:
•1 λίτρο φρέσκο γάλα
•3/4 φλιτζ. ζάχαρη
•4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
•1 βανίλια (μπαστουνάκι)

Για το στήσιμο:
•1½ πακέτο μπισκότα petit beure
•1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
•2 κ.σ. κονιάκ
•1/2 φλιτζ. ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας: Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε. Τότε προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
 
2. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
3. Για το στήσιμο του γλυκού: Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε διάφανο πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Από την αγαπημένη μας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
08/10/13 02:18
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...