Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς επηρεάζει ο μήνας γέννησης το μέλλον του παιδιού!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Σχέσεις Ψυχολογία
Δεν πρόκειται για ζωδιακές προβλέψεις, αλλά για επιστημονικές μελέτες -μεγαλύτερης ή μικρότερης κλίμακας- που έχουν κατά καιρούς γίνει, οι οποίες έχουν καταλήξει στο ότι ο μήνας γέννησης του κάθε ατόμου, μπορεί να επηρεάσει την ευφυΐα του και την ακαδημαϊκή του πορεία. Και παρόλο που δεν συμφωνούν τα αποτελέσματα όλων των ερευνών μεταξύ τους, δημιουργώντας ερωτηματικά για την εγκυρότητά τους, υπάρχει πάντως μία γενική τάση που, ακόμα κι αν δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, μας διεγείρει την περιέργεια 

Οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί πάνω στο θέμα αυτό υποστηρίζουν αφενός ότι υπάρχουν περιβαλλοντικοί παράγοντες, κατά την διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη, που επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου (π.χ. η θερμοκρασία της μήτρας), και αφετέρου ότι ίσως πιο σημαντικό ρόλο να παίζει η πολιτική που ακολουθείται σε κάθε χώρα, σχετικά με την ηλικία που πρωτοπάνε τα παιδιά στο σχολείο (παιδιά που πάνε σχολείο σε μεγαλύτερη ηλικία, συγκριτικά με μικρότερους συμμαθητές του παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις).

Έτσι, σύμφωνα με τα παραπάνω, ο μήνας γέννησης ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει την πορεία της ζωής του ως εξής:

Ιανουάριος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Μεγάλος αριθμός παιδιών που γεννιούνται τον μήνα αυτόν ασχολούνται με οικονομικά ή γίνονται γενικοί γιατροί.
Άλλοι τομείς της ζωής: Στατιστικά έχει βρεθεί πως άτομα που γεννιούνται αυτόν τον μήνα έχουν τάση να εμφανίσουν Alzheimer, Νόσο Κρον και επιληψία.

Φεβρουάριος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Μεγάλος αριθμός ατόμων αυτού του μήνα γίνονται καλλιτέχνες ή τροχονόμοι.
Άλλοι τομείς της ζωής: Πολλά άτομα που γεννιούνται Φεβρουάριο φαίνεται να υποφέρουν από διαταραχές ύπνου –δυσκολεύονται να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα μωρά αυτού του μήνα προτιμούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, οπότε έχει περισσότερο φως από τις πρωινές.

Μάρτιος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Δημιουργικά και ταλαντούχα φαίνεται να είναι τα άτομα που έχουν γεννηθεί Μάρτιο, τα οποία έχουν την τάση να ασχολούνται με τη μουσική. Επίσης, Μάρτιο έχουν γεννηθεί και πολλοί Ολυμπιονίκες.
Άλλοι τομείς της ζωής: Άτομα που έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άσθμα. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι έγκυοι εκείνου του μήνα έχουν έλλειψη βιταμίνης D (η οποία ενεργοποιείται από τον ήλιο) και έτσι παρεμποδίζεται η φυσιολογική ανάπτυξη του αναπνευστικού συστήματος του εμβρύου.

Απρίλιος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Ο Απρίλιος έχει βρεθεί πως είναι ο δεύτερος επικρατέστερος μήνας κατά τον οποίον γεννιούνται μωρά που στη συνέχεια γίνονται διευθυντικά στελέχη και προϊστάμενοι εταιριών.
Άλλοι τομείς της ζωής: Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει καταλήξει στο ότι άτομα που γεννιούνται Απρίλιο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν εθισμό στο αλκοόλ.

Μάιος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Ένας τομέας στον οποίον δεν τα πάνε πολύ καλά τα άτομα που έχουν γεννηθεί Μάιο είναι ο αθλητισμός (από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον «κανόνα» είναι ο David Beckham). Επίσης, τα άτομα αυτά (μαζί με όσους έχουν γεννηθεί Απρίλιο και Ιούνιο) δύσκολα θα εμφανίσουν πολύ υψηλό IQ.
Άλλοι τομείς της ζωής: Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι γεννηθέντες Μάιο είναι επιρρεπείς στον διαβήτη και στο γλαύκωμα, κάτι που επίσης έχει να κάνει με την έλλειψη φωτός σε συγκεκριμένα στάδια ανάπτυξής τους ως έμβρυα. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να έχουν χαμηλότερο IQ.

Ιούνιος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Ιούνιο φαίνεται να έχουν γεννηθεί οι περισσότεροι που έχουν κερδίσει βραβεία Nobel, καθώς και μεγάλος αριθμός διευθυντικών στελεχών.
Άλλοι τομείς της ζωής: Τα άτομα αυτά μπορεί να έχουν προβλήματα με την όρασή τους, επίσης επειδή δεν εκτέθηκαν ως έμβρυα σε πολύ φως.

Ιούλιος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Ο Ιούλιος λέγεται πως «βγάζει» παιδιά που στη συνέχεια μπορεί να γίνουν οδηγοί μεταφορικών μέσων, χτίστες ή κατασκευαστές.
Άλλοι τομείς της ζωής: Πρόκειται για άτομα που κατά κανόνα είναι πιο αισιόδοξα από όσους έχουν γεννηθεί χειμερινούς μήνες, ενώ έχουν τάση να εμφανίζουν προβλήματα όρασης και να χρειαστούν κάποια στιγμή γυαλιά.

Αύγουστος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Τα παιδιά που γεννιούνται Αύγουστο φαίνεται να δυσκολεύονται περισσότερο από άλλα με τα μαθήματα στο σχολείο. Μάλιστα, έχει βρεθεί πως έχουν 30% περισσότερες πιθανότητες να είναι χειρότεροι μαθητές από παιδιά που γεννιούνται Σεπτέμβριο. Αυτό πιθανώς συμβαίνει γιατί τα παιδιά αυτά είναι από τα μικρότερα σε ηλικία στη σχολική τάξη.
Άλλοι τομείς της ζωής: Τα καλά νέα είναι ότι οι γεννημένοι Αύγουστο φαίνεται να αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προβλήματα υγείας.

Σεπτέμβριος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Πρόκειται για παιδιά που τείνουν να είναι οι καλύτεροι μαθητές, που έχουν περισσότερες πιθανότητες να σπουδάσουν και να πετύχουν επαγγελματικά.
Άλλοι τομείς της ζωής: Έχει βρεθεί, επίσης, πως άτομα που γεννιούνται τους φθινοπωρινούς μήνες είναι μακροβιότερα από όσους έχουν γεννηθεί την άνοιξη.

Οκτώβριος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Είναι από τους καλύτερους μήνες αναφορικά με την ακαδημαϊκή καριέρα του παιδιού, καθώς οι γεννηθείς Οκτώβριο δείχνουν να έχουν πολλές πιθανότητες να σπουδάσουν και να πετύχουν στην αγορά εργασίας.
Άλλοι τομείς της ζωής: Ακόμα πιο μεγάλο προσδόκιμο ζωής από τους υπόλοιπους φαίνεται να έχουν όσοι έχουν γεννηθεί Οκτώβριο, λένε οι επιστήμονες, οι οποίοι το αποδίδουν στο γεγονός ότι τα άτομα αυτά έχουν δεχτεί την περισσότερη έκθεση στο φως του ήλιου ως έμβρυα.

Νοέμβριος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Πρόκειται για άτομα με κατά κανόνα υψηλά επίπεδα IQ και πρακτική σκέψη, τα οποία φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με υπολογισμούς.
Άλλοι τομείς της ζωής: Μελέτες έχουν δείξει ότι τον μήνα αυτό γεννιούνται τα πιο απαισιόδοξα άτομα, ενώ και πολλοί κατά συρροή δολοφόνοι έχουν γεννηθεί Νοέμβριο. Κατά τα άλλα, πρόκειται για άτομα που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας.

Δεκέμβριος
Εκπαίδευση-Καριέρα: Στατιστικά έχει βρεθεί πως πάρα πολλοί οδοντίατροι έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα.
Άλλοι τομείς της ζωής: Άτομα που γεννιούνται αυτόν τον μήνα δείχνουν να είναι επιρρεπείς στο άσθμα και στις αλλεργίες και αυτό γιατί έχουν γεννηθεί την περίοδο που επικρατούν οι ιώσεις.British Journal of Educational Psychology, από το Wellcome Trust Center for Human Genetics, DailyMail, mama365

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Καριέρα Σχέσεις Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
07/10/13 02:25
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πώς η ανεργία μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σας

Η ανεργία είναι πλέον μια πολύ συνηθισμένη και δύσκολη κατάσταση που βιώνουν πολλά ζευγάρια...

Διαβάστε περισσότερα...
Γιατί οι γυναίκες «μισούν» η μία την άλλη στη δουλειά -Ιδού η επιστημονική απάντηση

Είστε γυναίκα και καλείστε να συνεργαστείτε στο γραφείο με το...

Διαβάστε περισσότερα...
Οι στόχοι των ζωδίων για το 2014!

Είμαστε ένα βήμα πριν αποχαιρετήσουμε το σκληρό...

Διαβάστε περισσότερα...