Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς να μειώσετε 20% το πετρέλαιο θέρμανσης

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Μια απλή ιδέα ενός εφευρέτη η οποία ήδη υλοποιήθηκε και πωλείται περίπου προς 60-70 ευρώ, «υπόσχεται» μείωση του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης ή του φυσικού αερίου κατά 20%. Τι καταναλώνει; Ρεύμα το οποίο όμως δεν πρόκειται να σας επιβαρύνει με περισσότερα από 2-3 ευρώ τον χρόνο.

Όσοι υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται κόπος αλλά τρόπος, τελικώς έχουν δίκιο. Η ιδέα είναι πολύ απλή και αυτός που τη σκαρφίστηκε φιλοδοξεί να γίνει διάσημος σε ολόκληρη την Ευρώπη (και πλούσιος). Εγκαθιστώντας έναν απλό ανεμιστήρα πάνω στο καλοριφέρ, εμποδίζει τον ζεστό αέρα από το ανέβει στο ταβάνι. Τον διοχετεύει οριζόντια μέσα στο δωμάτιο και έτσι μειώνει το κόστος του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου κατά 20% (τουλάχιστον έτσι λέει)

Ο εφευρέτης είναι Βρετανός και λέγεται RolandGlancy. Τον «γνωρίσαμε» μέσω της βρετανικής DailyTelegraph. H εφεύρεσή του, βραβεύτηκε ήδη με 253 χιλιάδες λίρες από το βρετανικό υπουργείο Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής ενώ η επιχείρηση που ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα –το προϊόν βαφτίστηκε radfan- έχει ήδη στηθεί και είναι έτοιμη να πουλήσει. Μάλιστα, ήδη λειτουργεί και το σχετικό eshop.

Ποια είναι η ιδέα
Μια απλή πλαστική συσκευή με μήκος 50,5 εκατοστών και πλάτος οκτώ εκατοστών η οποία είναι σχεδιασμένη ώστε να αντέχει στις θερμοκρασίες που αναπτύσσει το καλοριφέρ. Στο εσωτερικό της κρύβει ανεμιστήρες (ο εφευρέτης δηλώνει στην DailyTelegraph) ότι το πρωτότυπο το σχεδίασε με ανεμιστηράκια που αγόρασε από το e-bay) οι οποίοι κάνουν την εξής απλή δουλειά. «Σπρώχνουν» τον ζεστό αέρα ο οποίος έχει την ιδιότητα να ανεβαίνει προς το κέντρο του δωματίου με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανεβαίνει γρηγορότερα, ο θερμοστάτης του καλοριφέρ να κλείνει γρηγορότερα και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου που στην προκειμένη περίπτωση είναι ή το πετρέλαιο θέρμανσης ή το φυσικό αέριο. Η συσκευή δουλεύει με ρεύμα (κάπως πρέπει να κινούνται τα ανεμιστηράκια). Ο εφευρέτης, το μόνο που έκανε είναι να εφοδιάσει τη συσκευή του με ένα καλώδιο το οποίο στο ένα τμήμα του είναι ειδικά ενισχυμένο ώστε να μην επηρεάζεται από τη ζέστη του καλοριφέρ. Πόσο το πουλάει; Μέσω του eshop του, το διαθέτει προς 55 λίρες. Ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες παραγγελίες σε Τσεχία και Ολλανδία ενώ κάτι μας λέει ότι θα το δούμε σύντομα και στην Ελλάδα.
 
fpress.gr
 

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Οικολογία Save Money
Συντακτική Ομάδα
06/10/13 13:32
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Μοναδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα!

Στις μέρες μας οι καταναλωτές φαίνεται να καταφεύγουν σε βιομηχανικά προϊόντα...

Διαβάστε περισσότερα...
Δύο έξυπνα tips, που ίσως κάνουν την ζωή σας ευκολότερη...

Έχετε πολλά κλειδιά και βαρεθήκατε να ψάχνετε για το...

Διαβάστε περισσότερα...
Χρήσιμα tips για την κουζίνα!

Για να μην μυρίζει ο κάδος απορριμάτων της κουζίνας...

Διαβάστε περισσότερα...