Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Οι όροι για το πως θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Μάχη με τον χρόνο θα χρειαστεί να δώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών για να αλλάξει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με tovima.gr, δεκαπέντε ημέρες πριν ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης τα νοικοκυριά δεν γνωρίζουν αν θα μπορούν να βάλουν περισσότερο επιδοτούμενο πετρέλαιο σε σύγκριση με πέρυσι, αν θα λάβουν προκαταβολικά το ποσό της επιδότησης που τους αντιστοιχεί ή αν θα το λάβουν σε δύο δόσεις.

Αρμόδιος παράγοντας δηλώνει ότι «αν τελικά αποφασίσει η κυβέρνηση να δώσει προκαταβολή φόρου σε όλους τους δικαιούχους βάσει συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων τότε λόγω του ότι μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική διαδικασία από τα ισχύοντα το σύστημα για να λειτουργήσει στην πλήρη του μορφή θα απαιτήσει έναν ή ακόμη και δύο μήνες».

Αυτό σημαίνει ότι αν τελικά προκριθεί η πρόταση για χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης προκαταβολικά, τότε τα νοικοκυριά θα λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί όταν θα έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας.

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει την άποψη να δοθεί ως επιταγή – προκαταβολή το ποσό του συνολικού επιδόματος, ωστόσο η τρόικα εκφράζει ενστάσεις επισημαίνοντας ότι είναι πιθανόν κάποια οικογένεια να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης για την κάλυψη του κόστους του ηλεκτρικού ή την αγορά καυσόξυλων ή φυσικού αερίου και όχι για την προμήθεια πετρελαίου.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης έχει εκφράσει τη γνώμη ότι για να αποφευχθεί το φαινόμενο κάποιος να λάβει το επίδομα θέρμανσης αλλά αυτό να μην καταλήξει στην αγορά πετρελαίου, να δοθεί σε δύο δόσεις (π.χ. μία προκαταβολή και μία εξόφληση) και η δεύτερη δόση να δοθεί μόνο με την ηλεκτρονική απόδειξη ότι όντως έγινε αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Με αυτή την πρόταση τα νοικοκυριά μπορούν να λάβουν μέρος των χρημάτων προκαταβολικά ώστε να προχωρήσουν σε αγορά πετρελαίου, ενώ το κράτος θα έχει διασφαλίσει δίνοντας τη δεύτερη δόση ότι τα χρήματα αυτά αφορούν αποκλειστικά το πετρέλαιο θέρμανσης.


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
04/10/13 12:34
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...