Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Λαχταριστή Σοκολατόπιτα!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Η πιο νόστιμη και γρήγορη σοκολατόπιτα!!! 

Υλικά:
600 γραμ. γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
200 - 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
ξύσμα από πορτοκάλι ή 1 βανίλια
2 φύλλα σφολιάτας 
Προαιρετικά: αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροτριμμένα

Εκτέλεση:
Από το γάλα κρατάμε ένα ποτήρι και μέσα σ΄αυτό διαλύουμε τις 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ. Βάζουμε σε σιγανή φωτιά το υπόλοιπο γάλα να βράσει με την ζάχαρη και το κακάο ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το ποτήρι γάλα με το κορν φλάουρ που κρατήσαμε στην άκρη, το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια, προαιρετικά λίγα αμύγδαλα ή φουντούκια και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι που η κρέμα μας θα πήξει.  
Όταν πήξει, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο και γυρίζουμε τις άκρες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου μισή ώρα, μέχρι να πάρει το γλυκό μας ένα όμορφο ξανθό χρώμα.
Όταν ψηθεί, σερβίρουμε αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη!
 
Καλή επιτυχία!

tetradiosyntagon.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
28/09/13 02:32
Αρέσει: 4 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...