Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Σε ποια πόλη αν χάσεις το πορτοφόλι σου θα το βρεις;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία
Τι θα κάνατε αν βρίσκατε πεταμένο ένα πορτοφόλι που περιέχει 35 ευρώ, έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, μια επαγγελματική κάρτα και μια οικογενειακή φωτογραφία; Το περιοδικό “Reader’s Digest” πραγματοποιήσει το τεστ του... χαμένου πορτοφολιού σε 16 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη, στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική και στην Ασία. Από τα 192 πορτοφόλια -12 σε κάθε πόλη- που «χάθηκαν» το 47% επεστράφη, αναδεικνύοντας τις πιο τίμιες και μη πόλεις.

Οι ρεπόρτερ του περιοδικού άφησαν τα πορτοφόλια σε πάρκα, σε πολυκαταστήματα και στην άκρη κεντρικών πολυσύχναστων δρόμων. Το Ελσίνκι της Φινλανδίας κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα, καθώς 11 από τα συνολικά 12 πορτοφόλια επεστράφησαν. Ο 27χρονος επιχειρηματίας Λάσα Λουομακόσκι, ο οποίος παρέδωσε ένα από τα πορτοφόλια, δήλωσε: «Οι Φινλανδοί είναι από τη φύση τους ειλικρινείς». 

Οι ιθύνοντες του περιοδικού επισήμαναν πως το κοινωνικό “πείραμα” ανέδειξε με αστείο τρόπο πως λειτουργούν οι κάτοικοι κάποιων πόλεων. Οπως έδειξε η έρευνα, δεν έχει σημασία η οικονομική κατάσταση, το φύλο, ή η ηλικία, αλλά περισσότερο το πως έχει μεγαλώσει κανείς και μερικές φορές η εμπειρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Βομβάη, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι φτωχοί και διεθνείς οργανισμοί την τοποθετούν στη λίστα τις πόλεις με τη μεγαλύτερη διαφθορά. Παρ’ όλα αυτά 9 στα 12 πορτοφόλια επιστράφηκαν, την ίδια στιγμή που στη Λισαβόνα μόνο ένα βρήκε και πάλι τον ιδιοκτήτη του. 

Η λίστα της τιμιότητας: 1) Ελσίνκι (Φινλανδία): 11 από τα 12. 2) Βομβάη (Ινδία): 9 στα 12. 3) Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ): 8 από τα 12. 4) Μόσχα (Ρωσία), Άμστερνταμ (Ολλανδία): 7 από τα 12. 5) Βερολίνο (Γερμανία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία): 6 από τα 12. 6) Λονδίνο (Αγγλία), Βαρσοβία (Πολωνία): 5 από τα 12. 7) Βουκουρέστι (Ρουμανία), Ρίο ντε Τζανέιρο (Βραζιλία), Ζυρίχη (Ελβετία): 4 από τα 12. 8) Πράγα (Τσεχία): 3 από τα 12. 9) Μαδρίτη (Ισπανία): 2 από τα 12. 10) Λισαβόνα (Πορτογαλία): 1 από τα 12. 

Ελεύθερος Τύπος
 


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ψυχολογία
Συντακτική Ομάδα
27/09/13 12:04
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Ιστότοπος ενοικίασης φιλενάδας

Με μόλις 5 δολάρια ο επισκέπτης μπορεί να έχει μια ψεύτικη σχέση...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...