Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

ΕΠΤΑ λέξεις, που αλλάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια
...και μας κάνουν οικογενειακώς πιο ευτυχισμένους! Ποιός πραγματικός γονιός, δεν θέλει την ευτυχία και την χαρά των παιδιών του;   

Όμως κάτι το στρες, η κούραση και η πάλη για την καθημερινότητα, μας αποσπούν και μας απομακρύνουν από τον στόχο μας.

 Αυτό που θέλουμε οι γονείς είναι η υγεία και η ευτυχία των παιδιών μας και αυτό που αποζητούν τα παιδιά μας είναι η χαρά της συντροφιάς μας και η διαβεβαίωση ότι αυτό που κάνουν, θέλουν ή επιθυμούν μας...αρέσει!   

Κάτι τόσο απλό όσο η φράση «μου αρέσει» είναι δυνατόν όμως να αλλάξει ή να βελτιώσει τη συμπεριφορά των παιδιών μας και να τα «ηρεμήσει»; Και αν τα παιδιά νιώσουν πιο χαλαρά, θα χαλαρώσουμε κι εμείς οι γονείς απέναντί τους; ‘Η πρέπει πρώτα να χαλαρώσουμε εμείς οι γονείς και αυτόματα αυτό θα φανεί στην συμπεριφορά μας και κατά συνέπεια και στην συμπεριφορά των παιδιών; Μάλλον το δεύτερο!   

Αρχίστε σήμερα κιόλας να επαινείτε τα παιδιά σας, όχι για τα σπουδαία τους κατορθώματα στο σχολείο ή στον αθλητισμό ή στην μουσική, αλλά για τα απλά πράγματα που χαίρονται όταν τα κάνουν! Πείτε για παράδειγμα: 

- «Χάρη, μου αρέσει πολύ όταν ζωγραφίζεις!» και απλά σταματήστε εκεί! Μην επαινέσετε την ζωγραφιά που κάνει, μην την...βαθμολογήσετε λέγοντας πόσο τέλεια είναι. Απλά χαμογελάστε, χαϊδέψτε τον και αποχωρήστε, ή πείτε – 
«Παναγιώτη μου αρέσει να σε βλέπω να διασκεδάζεις»,όταν βλέπει ένα παιδικό έργο στην τηλεόραση, ή πείτε – 
«Έλσα, μου αρέσει όταν γελάς», όταν ένα αστείο ειπωθεί και το παιδί γελάσει! 

Απλές καθημερινές φράσεις, που όμως δηλώνουν στο παιδί ότι επικροτείτε αυτό που κάνει και ότι συνάμα το αποδέχεστε. Εκεί βρίσκεται και το μυστικό που θα αλλάξει την συμπεριφορά τους. Στην αποδοχή ή πιο απλά στην έγκρισή σας. 

Γιατί αυτό γίνεται εκείνη τη στιγμή. Λέτε στο παιδί σας ότι «εγκρίνετε» αυτό που κάνει, ή την κατάσταση όπου αυτό είναι. 

Δοκιμάστε το λοιπόν σε καθημερινή βάση, μιλήστε απλά και θα δείτε μία εντυπωσιακή αλλαγή να συντελείται μπροστά στα μάτια σας. Το παιδί θα γίνει πιο γελαστό, πιο χαρούμενο, θα νιώσει ελεύθερο να εκφραστεί και η χαρά που θα δείτε στο πρόσωπό του θα είναι για σας μεγάλη ανταμοιβή. Και εσείς με τη σειρά σας θα νιώσετε καλύτερα και πιο ήρεμοι. Δεν χρειάζονται επιτεύγματα για να νιώσετε ανώτεροι για το παιδί σας. Το μεγαλύτερο επίτευγμα ενός γονιού σήμερα, είναι το παιδί του να τον κοιτά και να φαίνεται η αγάπη στο βλέμμα και το χαμόγελό του. Αυτό σημαίνει ότι ο γονιός τιμά τον ρόλο του!   

Συμπληρώστε λοιπόν μόνοι σας τις φράσεις που κάθε φορά θέλετε να πείτε, χρησιμοποιώντας επτά μόνο λέξεις.  Είναι εύκολο, πείτε απλά τα παρακάτω, απευθυνόμενοι στο παιδί σας:

«Μου αρέσει όταν σε βλέπω --------------» (να παίζεις, να τρέχεις, να χαίρεσαι, να προσπαθείς,να τραγουδάς, να χορεύεις, να τρως κ.α) και θα δείτε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, όταν ξεστομίσετε  αυτές τις φράσεις, κοιτώντας το με αγάπη!  


 goneisonline.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια
Συντακτική Ομάδα
26/09/13 02:34
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
6 λόγοι που δεν μπορείς να είσαι φίλος με το παιδί σου

Η συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός Janet Lehman, εξηγεί 6 απλούς λόγους που ένας γονιός...

Διαβάστε περισσότερα...
Δέκα βασικά χαρακτηριστικά του καλού γονιού!

Το να είναι κανείς γονιός είναι από τις πιο δύσκολες εθελοντικές δουλειές. Είναι, όμως, και η πιο ανταποδοτική...

Διαβάστε περισσότερα...
Τι κάνει το παιδί στο Facebook ;

H φυγή του 13χρονου παιδιού από τα Σπάτα μετά την γνωριμία της με 23χρονο μέσω Facebook επαναφέρει την συζήτηση για τους κινδύνους του...

Διαβάστε περισσότερα...
20 γνωρίσματα των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να είναι...ευτυχισμένοι!

Η ευτυχία αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων των ανθρώπων...

Διαβάστε περισσότερα...