Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πως να διαλέξουμε άρωμα...

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ομορφιά
Σε όλες τις γυναίκες μας αρέσει να χρησιμοποιούμε αρώματα, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώνουμε την διάθεση μας και να αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση μας. Άλλωστε το άρωμα μας προσδιορίζει και αφήνει το αφήνει το στίγμα μας. Για αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσεκτικές στην επιλογή τους η οποία πρέπει να είναι σύμφωνα με την προσωπικότητά μας και την χημεία του σώματός μας.

Όταν διαλέγουμε ένα άρωμα, πρέπει να έχουμε υπόψη μας διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα την διατροφή μας. Αν είναι πλούσια σε λιπαρά τόσο πιο έντονα θα μυρίζει επάνω μας το άρωμα που θα επιλέξουμε. Επίσης οι ορμονικές αλλαγές επηρεάζουν και αυτές το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα με το πέρασμα των χρόνων, ένα άρωμα που συνηθίζαμε να φοράμε μπορεί να σταματήσει να μυρίζει τόσο όμορφα πια επάνω μας. Στις μεγαλύτερες ηλικίες ταιριάζουν καλύτερα τα έντονα αρώματα και έχουν διάρκεια. Ενώ στις μικρότερες ταιριάζουν περισσότερο τα αρώματα τα δροσερά και τα φρουτώδη.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι ο τύπος του δέρματος. Αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι απορροφά πολύ γρήγορα τα αιθέρια έλαια του αρώματος με αποτέλεσμα την μικρή ή ανύπαρκτη διάρκεια. Άρα πρέπει να επιλέγουμε αρώματα με πιο «συμπυκνωμένη» σύνθεση. Τα λιπαρά δέρματα που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα μπορούν να χρησιμοποιούν με ικανοποιητικά αποτελέσματα όποιο τύπο αρώματος θέλουν.
Για να διαπιστώσετε αν ταιριάζει το άρωμα που πρόκειται να αγοράσετε στην επιδερμίδα σας, ψεκάστε μικρή ποσότητα στο εσωτερικό του χεριού σας. Αφήστε να περάσουν 1-2 λεπτά πριν το μυρίσετε. Αν δεν είστε σίγουρες, αφήστε να περάσει τουλάχιστον ½ ώρα. Σε αυτό το διάστημα θα έχει ενωθεί με την μυρωδιά της επιδερμίδας σας και θα μπορείτε να καταλήξετε σε ασφαλές συμπέρασμα. 

Ο κανόνας λέει ότι αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε βαριά αρώματα το πρωί και να τα προτιμούμε για τις βραδινές μας εξόδους. 

Σε κάθε περίπτωση, όταν επιλέγουμε ένα άρωμα πρέπει να ταιριάζει σε αυτό που είμαστε και θέλουμε και να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα μας. Και τότε θα το κάνουμε πραγματικά «δικό μας». 
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Ομορφιά
Συντακτική Ομάδα
22/11/12 11:48
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 1
310 Melissa Πέμπτη, 22 Νοε 2012, 15:28

Για το άρωμά μας είναι καλύτερα ν'αφήσουμε κάποιον άλλον να διαλέξει γνωρίζοντας βέβαια πολύ καλά τι άρωμα μας αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με την προσωπικότητά μας ! Τα τελευταία χρόνια το έχω εφαρμόσει και οι επιλογές των φίλων μου, μου ταιριάζουν καταπληκτικά !


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Όμορφα και λαμπερά μαλλιά!

Τα μαλλιά μας δείχνουν όμορφα όταν έχουν όγκο...

Διαβάστε περισσότερα...
Tattoo or not to do?

Είναι γενικά πλέον αρκετά της μόδας να ‘’χτυπάμε’’ tattoo...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς βρίσκετε το ιδανικό σας βάρος;

Υπάρχουν δύο μέθοδοι υπολογισμού: 1. Ο τύπος Λόρενς...

Διαβάστε περισσότερα...