Μια τέλεια, πεντανόστιμη και προπάντων πανεύκολη συνταγή!
Υλικά
Αλεύρι 500γρμ.
Σπορέλαιο 45 γρμ.
Νερό 125ml χλιαρο
Γάλα 125ml
Ζάχαρη 50γρμ χλιαρο
Αλάτι 10γρμ.
Μαγιά 12 γρμ. νωπη
Για την γέμιση
Ζαμπόν ,γκούντα,λουκάνικο η ότι άλλο θέλουμε
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπωλ το γάλα την μαγιά την ζάχαρη και 50 γρ. αλεύρι και αφήνουμε για 20 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας
το νέρο το σπορέλαιο το αλάτι και τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο,και στην συνέχεια κόβουμε μικρά κομμάτια από αυτήν, τα κάνουμε σε ότι σχήμα θέλουμε ,τα γεμίζουμε με ότι γέμιση θέλουμε και τα κλείνουμε καλά.
Τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο ,τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι εαν θέλουμε.
Ψήνουμε στους 180C για 15 λεπτά περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Αλεξανδρου Μαρια