Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Εύκολο γλυκάκι ψυγείου με φρυγανιές και άνθος αραβοσίτου!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Πρόκειται για ένα οικονομικό, νοστιμότατο και εύκολο γλυκάκι! 3 σε 1 δηλαδή! Ειναι μια παραλλαγή της Ζακυνθινής φρυγανιάς και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι μας! 


Υλικά:

φρυγανιές για ένα ταψάκι 20εκ
6 κ.σ άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 κ.σ ζάχαρη
3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
1/2 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
1/2 φλ. τσαγιού νερό
καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι

1 1/3 φλ. τσαγιού νερό
1 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι ή πυρεξ 20εκ στρώνουμε τις φρυγανιές
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 2 λεπτά και περιχύνουμε τις φρυγανιές
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε τις 3 κ.σ ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά την ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να πάρει ενα σκούρο καστανό χρώμα
Κατεβάζουμε απο την φωτιά προσθέτουμε 1/2 φλ. του τσαγιού νερό,ξαναβάζουμε πάνω στο μάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η καραμέλα
Σε 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου
Σε ενα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 2 1/2 φλ. του τσαγιού φρέσκο γάλα και το 1/2 φλ. εβαπορέ.Προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και την καραμέλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω απο τις σιροπιασμένες φρυγανιές,πασπαλίζουμε με μπόλικο αμύγδαλο και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε



nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.gr

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
09/08/13 00:21
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...