Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τηγανητό κοτόπουλο με πατατοσαλάτα

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Τηγανητό κοτόπουλο και δροσερή πατατοσαλάτα, μια σπάνια γευστική απόλαυση!! 

Υλικά 

Για το τηγανητό κοτόπουλο

8 μπούτια κοτόπουλο (το πάνω μέρος), χωρίς κόκαλο
1 λίτρο ξινόγαλο
120 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
10 κλωνάρια θυμάρι
10 κλωνάρια εστραγκόν
250 γρ. ηλιέλαιο
αλεύρι
αλάτι

Για την πατατοσαλάτα

500 γρ. πατάτες
4 αυγά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
30 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
250 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. γιαούρτι
5 γρ. μαϊντανό
αλάτι

Εκτέλεση 

Για το τηγανητό κοτόπουλο

Ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το θυμάρι με το εστραγκόν. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα με το ξινόγαλο. Μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το αλευρώνουμε καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Το αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για την πατατοσαλάτα

Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό και αλατίζουμε. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τις πιάσουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα και τις κόβουμε σε μεσαία καρέ ή φέτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Συμβουλή

Μια δροσερή, απαλή, φρουτώδης και ανάλαφρη μπύρα της κατηγορίας Pale Αle, θ’ αντισταθμίσει την κρεμώδη και λιπαρή αίσθηση του πιάτου.... Αν τώρα είστε περισσότερο φίλοι του κρασιού, ένα ποτήρι Champagne non vintage, με τις διαρκείς φυσαλίδες της, θα μπορούσε να ταιριάξει εξίσου καλά.



yiannislucacos.gr


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
04/08/13 00:18
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...