Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Ζαμπονοτυρόπιτα με μανιτάρια!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Αγαπημένη συνταγή για έναν μπουφέ ή τραπέζι που κανείς δεν αντιστέκεται. Το πλέξιμο της δίνεις ωραιότερη εμφάνιση.

Συστατικά

-2 φύλλα σφολιάτα
-300 γραμ . ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστά σε κυβάκια
-350 γραμ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
-1 κουτί κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα και σκουπισμένα σε φέτες
-1 συσκευασία τυρί κρέμα
-5 φέτες μπέικον ( προαιρ.) ψιλ/νο
-Λίγο τυρί φέτα τριμμένο
-1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
-1 αυγό

Οδηγίες

1.Σε μπολ ανακατεύουμε το ζαμπόν, το κασέρι, τα μανιτάρια, το τυρί κρέμα, τη φέτα, την πιπεριά, το μπέικον και το ασπράδι του αυγού. Τη γέμιση αυτή τη χωρίζουμε στη μέση ώστε να γεμίσουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας και να έχουμε 2 πλεκτές ζαμπονοτυρόπιτες.
2.Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας, βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο της, αφήνουμε 2 εκ. από τα πλάγια της γέμισης και χωρίζουμε σε λωρίδες λοξά τη σφολιάτας μας.
3.Στη συνέχεια κλείνουμε τη γέμιση πανω και κάτω και τις αριστερές λωρίδες τις βρέχουμε λίγο την άκρη. Αρχίζουμε να διπλώνουμε τις λωρίδες μας, αρχίζοντας από δεξιά και εναλλάξ, δεξιά, αριστερά, μέχρι να πλεκτεί όλη η σφολιάτα. Κοιτάξτε τη συνταγή κοτόπιτα με μπεσαμέλ, και δέστε αναλυτικά το πλέξιμο.
4.Αλείφουμε την επιφάνεια με τον αραιωμένο κρόκο του αυγού με 1 κ.σ. νερό.
5.Ψήνουμε στους 180ο περίπου ¾ της ώρας ή και παραπάνω, ανάλογα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να αφρατέψει. Την πίτα τη βάζουμε χαμηλά στο φούρνο μας.






Λίγα μυστικά ακόμα

Κάποια υλικά μπορεί να είναι προαιρετικά. Διαλέξτε εσείς σύμφωνα με τα γούστα σας, αλλά το ζαμπόν και τα τυριά τα αφήνουμε ως έχει, καθώς και το μπέικον.
Το κασέρι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με άλλο κίτρινο τυρί, εμάς μας αρέσει το συγκεκριμένο κασέρι.
Μια και στην προσπάθειά μου να επιτύχω σωστό κλείσιμο στην πίτα, ξέχασα να βγάλω φωτό το πλέξιμο, γι αυτό δέστε το στην προηγούμενη συνταγή.






 Από Hlianna, mageirikesdiadromes
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
04/08/13 00:16
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...