Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς να αγοράσω ένα... πουπουλένιο πάπλωμα;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Φιλενάδες έχετε σκεφτεί πως η αγορά ενός παπλώματος είναι μία επένδυση;

Πρώτον διότι ένα πολύ καλό πάπλωμα, είναι ακριβό. Δεύτερον γιατί το αποτέλεσμα αυτής της αγοράς θα σου χαρίσει τις ήρεμες και ζεστές νύχτες που έχεις ανάγκη. Τρίτον γιατί ένα καλό πάπλωμα μπορεί να σε εξυπηρετεί για πάρα πολλά χρόνια, ανάλογα πάντα με την χρήση του. Άρα η αγορά του θέλει προσοχή. 

Είτε ξοδέψεις 50€ ή ακόμη και 390€, εδώ θα διαβάσεις ό, τι πρέπει να ξέρεις:

Τα πουπουλένια παπλώματα είναι πάντα άσπρα. Μπορούν και προσαρμόζονται στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και απολαμβάνεις ύπνο χωρίς να ζεσταίνεσαι ή να κρυώνεις, ενώ επιτρέπει να κυκλοφορεί ο αέρας. Διακρίνονται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους σε υψηλής θερμικής απόδοσης ή λιγότερης θερμικής απόδοσης.

Ένα ακριβό πάπλωμα είναι αυτό που έχει τα εξής χαρακτηριστικά : Εσωτερικά 100% πούπουλο νεοσσού χήνας Σιβηρίας, εξωτερικό περίβλημα 100% βαμβάκι περκάλι 420 κλωστών. (Ο αριθμός των νημάτων όσο μεγαλύτερος είναι τόσο βοηθά να κρατήσει όλα εκείνα τα μικρά πούπουλα από το να διαφύγουν από το πάπλωμα.) Η ραφή του παπλώματος με καρέ και εσωτερικά γαζιά ασφαλείας και ρέλια τύπου κασέτας το βοηθούν, ώστε να μην μετακινείται το πούπουλο. Το συγκεκριμένο είναι ένα πάπλωμα υψηλής θερμικής απόδοσης. (Θερμική προδιαγραφή 11.5 TOG).

Μην ανησυχείς όμως για την τιμή γιατί μπορείς να βρείς και σε πολύ χαμηλότερη αυτό που χρειάζεσαι. Θα βρείς :  Πουπουλένιο πάπλωμα επίσης πρώτης ποιότητας γεμισμένο με 90% πούπουλο και 10% φτερό ή 70% πούπουλο και 30% φτερό ή ακόμη 50% πούπουλο και 50% φτερό. Όσα περισσότερα φτερά έχει το πάπλωμα τόσο πιο βαρύ είναι. Το εξωτερικό περίβλημα είναι 100% βαμβακερό ραμμένο (καπιτονέ) σε τετράγωνα πλαίσια ώστε τα πούπουλα να παραμένουν σταθερά στην θέση τους. 

Εκτός της τιμής, υπολογίζεις την πλήρωση του παπλώματος.  Όσο υψηλότερη είναι η ισχύς πληρώσεως, τόσο πιο αφράτο το πάπλωμα και περισσότερο ζεστό είναι.  Ένα γέμισμα με ισχύ πλήρωσης 10 ή κάτω είναι καλύτερο αν κοιμάσαι σε ζεστό δωμάτιο.  Υψηλότερη ισχύς πλήρωσης (11 +) είναι καλό, αν το δωμάτιό σου είναι δροσερό ή προτιμάς… ελαφρύ νυχτικό.

Πρέπει να ξέρεις πως τα φτερά της χήνας είναι (λίγο) καλύτερα από της πάπιας. Είναι μεγαλύτερα και έχουν την τάση να συσσωρεύονται λιγότερο. Ένα πάπλωμα από φτερά πάπιας θα μπορούσε να πάρει άμορφο σχήμα με την πάροδο του χρόνου.

Μην παραμελήσεις να κοιτάξεις επίσης την ραφή του παπλώματος. Ένα μοτίβο βελονιάς σε πλέγμα, δεν επιτρέπει τη μετακίνηση και τη συσσώρευση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κενά και να νιώθεις το κρύο. 

Για εσένα που υποφέρεις από αλλεργίες, υπάρχουν υποαλλεργικά πουπουλένια παπλώματα, με τις ίδιες προδιαγραφές, τα οποία έχουν αποστειρωθεί σε 140ο C.
 
Το πάπλωμα θεωρείται ένα πολυτελές κλινοσκέπασμα αλλά αξίζει τον κόπο. Ψάξε για προσφορές, υπάρχουν κι αυτή την εποχή. Διάλεξε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου, για να αποκλείσεις… το κρύο από το κρεβάτι σου. 


Συντακτική ομάδα: Σοφία Θεοφάνη
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
13/11/12 17:07
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 1
1137 Tonia Panteli Δευτέρα, 19 Νοε 2018, 13:30

Συμφωνώ απόλυτα, έχεις δίκιο!! Η αγορά του σωστού παπλώματος είναι όντως επένδυσει και ναι μπορεί να σου δώσει αυτές τις ήεμες νύχτες που μας είναι τόσο απαραίτητες για να έχουμε και καλές μέρες στη συνέχεια!! Εγώ αγόρασα αυτό το πάπλωμα από τα bed and bath https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/paplomata/paploma-poupoulenio-xinas-cannon-50-50-101140101550500/?ColorID=145 που είναι πουπουλένιο κα...


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...