Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σειρά γέννησής μας!!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια
Από κοινωνιολογικής απόψεως η σειρά με την οποία γεννιέται ένα παιδί στην οικογένεια,  παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία της ζωής του. Όχι μόνο στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, στην επαγγελματική του εξέλιξη, αλλά και παραδόξως στην υγεία του, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράντεϊς στη Μασαχουσέτη έδειξε ότι τα πρωτότοκα παιδιά αναπτύσσουν αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης επειδή αισθάνονται στρες λόγω της άφιξης ενός μικρότερου παιδιού στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα πρέπει να διεκδικούν την προσοχή των γονιών τους.

Επιπλέον, η σειρά γέννησης ενός παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο τόσο για την οικονομική του σταθερότητα όσο και για το αν ο γάμος του θα κρατήσει πολλά χρόνια. Έτσι, η συντριπτική πλειοψηφία των μεσαίων παιδιών παραμένουν πιστά στους συντρόφους τους, σύμφωνα με την ψυχολόγο Κάθριν Σάλμον, που μπορεί να ξεπερνά και το 80%.

Τα πρωτότοκα:
Νορβηγοί επιστήμονες έδειξαν ότι  τα παιδιά που έρχονται πρώτα στην οικογένεια είναι γενικά πιο έξυπνα από τα μικρότερα αδέλφια τους. Μάλιστα το IQ τους τείνει να είναι κατά μέσο όρο τρεις μονάδες υψηλότερο από αυτό των αδελφών τους, οι οποίοι έρχονται δεύτεροι στη σειρά. Τέλος η πλειονότητα των νικητών του βραβείου Νόμπελ είναι πρωτότοκοι. 
Σύμφωνα με έρευνα του 2010, πάνω από 40% όσων κατέχουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο εταιρειών είναι πρωτότοκα,  ενώ τα μικρότερα μόλις αγγίζουν το 20%
Τέλος, έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη έδειξε ότι οι πρωτότοκοι άνδρες παθαίνουν συχνότερα καρκίνο των όρχεων απ’ ότι τα μικρότερα αδέλφια τους.

Τα μεσαία:
Θεωρούνται επαναστάτες, ωστόσο αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Κι αυτό γιατί  αγωνίζονται να κερδίσουν λίγη από την προσοχή των γονέων, καθώς τα μεγάλα αδέλφια παίρνουν όλη τη δόξα και την προσοχή και τα μικρότερα συγχωρούνται πολύ εύκολα για τις αταξίες τους.
Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν, οι γονείς περνούν 10% λιγότερο χρόνο με τα μεσαία παιδιά και ξοδεύουν λιγότερα χρήματα γι’ αυτά, κάτι που μπορεί να τα κάνει να έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Επιπλέον αμερικάνικες έρευνες έδειξαν ότι το 65% των μεσαίων παιδιών βάζουν χρήματα στην άκρη και έχουν τη δυνατότητα να γίνουν πολύ πετυχημένοι επιχειρηματίες. 

Οι Βενιαµίν:
«Είναι τα παιδιά που πολλές φορές δεν τα παίρνουν σοβαρά, τους φέρονται απελπιστικά χαϊδευτικά, υπερπροστατευτικά και με επιείκεια. Αυτό, βέβαια, έχει ως συνέπεια στις ενήλικες σχέσεις τους - είτε αυτές είναι φιλικές είτε συντροφικές - να απαιτούν την ίδια επιείκεια και φροντίδα», σημειώνει η κοινωνική λειτουργός Δήμητρα Θεοφίλη.
Είναι πιο ριψοκίνδυνοι στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Ριψοκίνδυνοι είναι και σε θέματα υγείας καθώς πρόσφατη έρευνα στα νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ έδειξε ότι τα τελευταία παιδιά της οικογένειας επισκέπτονταν  τα νοσοκομεία εξαιτίας τραυματισμών κατά 50% συχνότερα από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους. 


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Σχέσεις Ψυχολογία Οικογένεια
Συντακτική Ομάδα
21/07/13 00:12
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 1
1007 katerina lampirh Κυριακή, 21 Ιουλ 2013, 18:59

den exoyn adiko....


<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
6 λόγοι που δεν μπορείς να είσαι φίλος με το παιδί σου

Η συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός Janet Lehman, εξηγεί 6 απλούς λόγους που ένας γονιός...

Διαβάστε περισσότερα...
Δέκα βασικά χαρακτηριστικά του καλού γονιού!

Το να είναι κανείς γονιός είναι από τις πιο δύσκολες εθελοντικές δουλειές. Είναι, όμως, και η πιο ανταποδοτική...

Διαβάστε περισσότερα...
Τι κάνει το παιδί στο Facebook ;

H φυγή του 13χρονου παιδιού από τα Σπάτα μετά την γνωριμία της με 23χρονο μέσω Facebook επαναφέρει την συζήτηση για τους κινδύνους του...

Διαβάστε περισσότερα...
20 γνωρίσματα των ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να είναι...ευτυχισμένοι!

Η ευτυχία αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων των ανθρώπων...

Διαβάστε περισσότερα...