Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Γιατί ζύμη κουρού και όχι σφολιάτα;

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Μαγειρική
Και οι δύο ζύμες πρωταγωνιστούν είτε στο πρωινό μας είτε σε κάποιο άλλο γεύμα της ημέρας μας. Γιατί όμως για κάποιους η ζύμη κουρού είναι καλύτερη από τη σφολιάτα;
Οι τυρόπιτες από φύλλο σφολιάτας  έχουν πολύ περισσότερο λίπος και άρα και θερμίδες. Αυτό συμβαίνει επειδή  το φύλλο σφολιάτας φτιάχνεται από μικρότερα φύλλα, ανάμεσα  στα οποία υπάρχει κάποια λιπαρή ύλη, στην καλύτερη ελαιόλαδο και στη χειρότερη βούτυρο ή άλλα έλαια

Αντίθετα η τυρόπιτα από κουρού φτιάχνεται με λάδι για να αποκτήσει την υφή και τη γεύση που έχει.
Πρέπει ακόμα να πούμε πως η σφολιάτα αν δεν είναι σπιτική που ξέρουμε τα υλικά που βάζουμε, περιέχει συνήθως σε μεγάλη ποσότητα  ένα είδος λιπαρών ,τα trans λιπαρά τα οποία έχει μελετηθεί πως ευθύνονται για προβλήματα στη καρδιά και στα αγγεία!!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
18/07/13 00:17
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Οι θερμίδες που παίρνουμε από τις παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές!

Το φαγητό είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής! Ειδικά τα...

Διαβάστε περισσότερα...
Δυόσμος ο αρωματικός και που μας ωφελεί !

Yπάρχουν πάνω από 30 διαφορετικές ποικιλίες δυόσμου, αλλά οι πιο δημοφιλείς...

Διαβάστε περισσότερα...
Πόσο παρεξηγημένη είναι η πίτσα, η σοκολάτα και το milkshake;

Η διατροφολόγος Ντάνιελ Τζόνσον ,για λογαρισμό του Telegraph, δημιούργησε μια...

Διαβάστε περισσότερα...