Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πληκτρολόγησες ανάποδα το PIN σου στο ΑΤΜ; Δες τι θα γίνει........

Πανικός έχει γίνει στο διαδίκτυο με ένα mail, το οποίο αναφέρεται σε μια τεχνική που θα βοηθήσει στην περίπτωση που κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να βγάλετε χρήματα από την κάρτα σας σε ΑΤΜ. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα. Γι παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.

Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος απ την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε την αστυνομία.

Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας».

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά;
Ο αμερικανός Joseph Zingher ανακάλυψε την τεχνική αυτή το 1994 όπου και προσπάθησε να την πουλήσει στις τράπεζες. Δεν υπήρξε όμως ενδιαφέρον μέχρι το 2004, όπου η πολιτεία του Ιλλινόις πέρασε νομοθεσία ώστε οι τράπεζες να μπορούν να βάλουν αυτήν την εφαρμογή στα ATM τους, αλλά αφού δεν ήταν υποχρεωμένες, οι τράπεζες δεν ακολούθησαν αυτήν την οδηγία.

Κατά το CNN Money πρόκειται για μία ιδέα που αξίζει να γελοιοποιηθεί, στο ίδιο δε άρθρο ο Joseph Zingher εμφανίζεται ως ένας παράξενος τύπος, που έφτασε στην χρεωκοπία προσπαθώντας να πουλήσει μία ιδέα που μοιάζει τόσο… ηλίθια

Φαίνεται πάντως πως το mail, παρότι δεν έχει εντελώς αναληθή στοιχεία, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο κάποιον που θα βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και το ΑΤΜ δεν θα βγάλει χρήματα. 

Τέλος υπάρχει και η απλή λογική. Τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο κωδικός μπορεί να είναι 1001 ή 9669; Θα υπάρχει εφαρμογή που θα καταλαβαίνει το μηχάνημα πότε το γράφει κάποιος σωστά ή ανάποδα, ή στην περίπτωση που έχει κάποιος μπερδευτεί και το γράψει ανάποδα θα έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει;


Συντακτική Ομάδα
18/07/13 00:12
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>