Μόλις αγοράσατε ένα λαχταριστό καρπούζι και γεμάτες ανυπομονησία περιμένετε να φτάσετε στο σπίτι για αν το απολαύσετε!! Κόβοντας το όμως συνειδητοποιείτε πως το δροσερό καρπουζάκι βγήκε…΄΄μάπα΄΄ Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να μην ξανασυμβεί αυτό; Εκτός από το να μας το κόψει ο μανάβης εκείνη τη στιγμή, κάτι άλλο που μπορεί να γίνει είναι να μάθουμε περισσότερα για τον ΄΄Βασιλιά των φρούτων’’ Ας δούμε λοιπόν μαζί τι ακριβώς πρέπει να προσέχουμε -Το καρπούζι θα πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθος του -Ακόμα, ο φλοιός του πρέπει να έχει χάσει τη γυαλάδα του -Αν χτυπήσετε το κεντρικό σημείο του θα πρέπει να ακούσετε έναν βαθύ και υπόκωφο ήχο. -Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να ξύσετε το φλοιό του για να διαπιστώσετε πως αποκολλάται εύκολα, όπως και πρέπει να κάνει. -Το σημείο του καρπουζιού που ακουμπά κάτω θα πρέπει να έχει κιτρινίσει -Και τέλος, ρίξτε μια ματιά στην χρωματική αντίθεση μεταξύ των ανοιχτόχρωμων ριγών και του βαθύ πράσινου του φλοιού. Θα πρέπει να έχει μειωθεί !!!