Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Εύκολο παγωτό βανίλια χωρίς παγωτομηχανή !

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Το παγωτό βανίλιας είναι ίσως η πιο κλασική και συνηθισμένη γεύση παγωτού. Και σε ποιον δεν αρέσει το κλασικό παγωτό βανίλιας; Ή ποιος δεν έχει δοκιμάσει ποτέ παγωτό βανίλιας;
Παρακάτω θα βρείτε άλλη μία εύκολη συνταγή για παγωτό βανίλια που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή αλλά ούτε και αυγά! Το παγωτό που παράγεται είναι μαλακό και έχει ωραία γεύση.

ΥΛΙΚΑ:

3 βανίλιες
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 φάκελος γαρνί ΓΙΩΤΗΣ (ή άλλη σαντιγί σε σκόνη)
1 ποτήρι (περίπου 220 ml) φρέσκο γάλα (κατά προτίμηση όχι light)
1 φύλλο ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνουμε το ποτήρι με το γάλα και τη ζελατίνη.
2) Μόλις η ζελατίνη διαλυθεί, αδειάζουμε στη λεκάνη και το περιεχόμενο του φακέλου γαρνί.
3) Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει σαντιγί.
4) Ρίχνουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
5) Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
6) Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα του παγωτού που παράγεται είναι περίπου 1.5 λίτρο. Το γάλα καλό είναι να μην είναι light.
Η ζελατίνη που χρησιμοποιούμε είναι σε φύλλα αλλά αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζελατίνη σε σκόνη. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορούμε να βάλουμε στο γάλα 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη, αλλά θα πρέπει το γάλα να είναι χλιαρό προς ζεστό για να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
Αντί για Γιώτης γαρνί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλη σαντιγί σε σκόνη (π.χ. μορφάτ) ή και φυτική σαντιγί. Έχω φτιάξει τη σαντιγί και με μους και βγήκε μια χαρά!
Το παγωτό που παίρνουμε είναι σχετικά μαλακό και μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό μιας και δεν περιέχει αυγά!

Καλή επιτυχία!


icecreamturborecipes.com

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
07/07/13 00:13
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...