Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Τα οφέλη της Σταφυλοθεραπείας!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
O όρος σταφυλοθεραπεία σημαίνει διατροφή αποτελούμενη μόνο από σταφύλια. Κατα τη διάρκεια της σταφυλοθεραπείας δεν τρώμε τίποτα άλλος εκτός από σταφύλια.

Η σταφυλοθεραπεία έχει πολλές ιδιότητες. Αρχικά σε χρόνιες παθήσεις όπως  δυσκοιλιότητα η οποία θεραπεύεται σε λιγότερο από 15 μέρες,  ρευματισμοί,  αρθριτισμό, άσθμα,  βρογχίτιδα και πολλές άλλες. Η κυκλοφορία του αίματος πλουτίζεται με  αλκαλικότητα,η οποία και αποτελεί τη βάση της ανοσίας σε αυτές τις παθήσεις.

Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο, βοηθάμε τον οργανισμό μας να αποτοξινωθεί και πιο συγκεκριμένα αποτοξινώνονται μέρη του σώματος όπως τα νεφρά, το έντερο και το ύπαρ. Λόγω αυτής της ιδιότητας σε αυτά τα μέρη του οργανισμού μας, η σταφυλοθεραπεία επιδρά θετικά σε γαστρεντερικές παθήσεις όπως ουρική αρθρίτιδα και δυσκοιλιότητα.

Τα πλεονεκτήματα δεν είναι μόνο εσωτερικά. Με τη θεραπεία πετυχαίνουμε να χάσουμε περιττά κιλά και να αποκτήσουμε ένα λαμπερό δέρμα γεμάτο υγεία.

Παρόλες τις επιδράσεις της, η σταφυλοθεραπεία έχει και περιορισμούς. Εκείνοι που δεν επιτρέπεται να την ακολουθήσουν είναι όσοι  έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και ερεθισμένο παχύ έντερο. Όσον αφορά εκείνους που πάσχουν από διαβήτη, μπορούν να τρώνε σταφύλια εφόσον έχουν τις απαιτούμενες υποδείξεις του γιατρού τους.

Πλάνο της δίαιτας:

Κάποιος μπορεί να εφαρμόσει τη θεραπεία από 3 έως 7 μέρες. Στις 3 μέρες χάνει 2 κιλά ενώ τις 7 μέχρι και 5 κιλα.

1η Ημέρα
500γρ. σταφύλια
2η Ημέρα
1,5 κιλό σταφύλια
3η Ημέρα
2 κιλά σταφύλια
4η Ημέρα
2 κιλά σταφύλια
5η Ημέρα
2 κιλά σταφύλια
6η Ημέρα
2 κιλά σταφύλια
7η Ημέρα
2 κιλά σταφύλια

Όπως είπαμε προηγουμένως, στη σταφυλοθεραπεία τρεφόμαστε αποκλειστικά από σταφύλια. Δεν επιτρέπονται ροφήματα όπως ο καφές, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ η ζάχαρη ή καποίο άλλο είδος γλυκαντικού σε σκόνη. Τα ροφήματα που επιτρέπονται είναι ροφήματα από βότανα και φυσικά πολύ νερό( σε καθημερινή βάση 1,5 με 2 λίτρα). Αμέσως μετά το τέλος της θεραπείας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα.


Τα σταφύλια είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες κι οργανικά. Επίσης, περιέχουν 20% ζάχαρη,γεγονός πολύ σημαντικό για τον οργανισμό μας. Τέλος άφθονο νερό που περιέχουν είναι υγιεινότατο, και μάλιστα αποτελεί το μόνο αποτελεσματικό αντιφάρμακο υγρό κατά της αυτοδηλητηριάσεως. Όλα αυτά καθιστούν την σταφυλοθεραπεία, ασπίδα προστασίας για την υγεία του οργανισμού και του σώματος μας.

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Υγεία
Συντακτική Ομάδα
05/07/13 00:44
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Τα SOS της παιδικής διατροφής

Η διατροφή του παιδιού, κατέχει μία από τις top θέσεις στη «λίστα» των προτεραιοτήτων...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
Πώς θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας

Θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρηθείτε στα κιλά σας...

Διαβάστε περισσότερα...