Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Super μπισκοτογλυκό

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Ένα εύκολο και νόστιμο γλυκάκι το όποιο εμπνεύστηκα σε μια στιγμή υπογλυκαιμίας!!!

Τι χρειαζόμαστε (20 κομμάτια κανονικού μεγέθους)
3 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
250 γρ. γάλα

Για την κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
1 φάκελο άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
40γρ. νισεστέ
2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προαιρετικά) 

Για τη σοκολατένια κρέμα:
1 λίτρο γάλα
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο άγλυκο
2 δόσεις βανίλια σε σκόνη
150-200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος 

Για την επιφάνεια και το στόλισμα:
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
τρούφα σοκολάτα

Πώς το κάνουμε:
Για την κρέμα βανίλιας, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.

Σε άλλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά και τέλος, το άνθος αραβοσίτου και το νισεστέ κοσκινισμένα.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά και αναμειγνύουμε, χτυπώντας μ' ένα σύρμα πάνω στη φωτιά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Για τη σοκολατένια κρέμα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.

Σε άλλη κατσαρόλα αναμιγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά και τέλος, το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα.

Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το αδειάζουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά και αναμειγνύουμε, χτυπώντας μ' ένα σύρμα πάνω στη φωτιά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Για τη σαντιγύ, σ' ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στην αρχή σε χαμήλη ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή ταχύτητα.

Μόλις εμφανιστούν στην επιφάνεια μικροί λοφίσκοι προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου το μείγμα ξεχωρίζει απ' το σκεύος.

Συναρμολόγηση: 
Βουτάμε μπισκότα στο γάλα και φτιάχνουμε μια στρώση. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.

Φτιάχνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα. Στη συνέχεια απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.

Τοποθετούμε μία τελευταία στρώση από μπισκότα και τελειώνουμε καλύπτοντας με σαντιγύ και τρούφα σοκολάτας.

Λίγα μυστικά ακόμα
1) Εγώ αντί για πτι-μπερ χρησιμοποίησα μπισκότα tostada.
2) Επίσης, στη σοκολατένια κρέμα χρησιμοποίησα σοκολάτα Lacta.
3) Τα στερεά υλικά πρέπει να κοσκινιστούν ώστε να αποφευχθούν τυχόν σβόλοι στις κρέμες.
4) Έφτιαξα το γλυκό σε τσέρκι με διαστάσεις 38x25x7.

Το βρήκαμε στις sintagespareas.gr


Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
23/06/13 00:51
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...