Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

«Crowdfunding»: χρηματοδοτεί την ιδέα σου!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Τα ξύλινα γυαλιά ηλίου θα κατασκευασθούν με χρηματοδότηση του crowdfunding ! 

Η νέα µορφή χρηµατοδότησης φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τους όρους του οικονοµικού παιχνιδιού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και το όνοµα αυτής «crowdfunding», το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως «χρηµατοδότηση από το πλήθος» ή µε τον πιο δόκιµο όρο «διαδικτυακή µικροχρηµατοδότηση». 

Αν και λειτουργεί εδώ και µόλις µερικά χρόνια, καταγράφει ήδη εντυπωσιακές ιστορίες επιτυχίας µε… πολλά µηδενικά, για χιλιάδες εµπνευσµένους σχεδιαστές, επιχειρηµατίες, καλλιτέχνες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, εµπόρους, ακόµη και γεωργούς, που κατάφεραν να κάνουν την ιδέα τους πράξη χάρη στις µικρές επενδύσεις χιλιάδων χρηστών του ∆ιαδικτύου. Μέσω του «crowdfunding» το πλήθος παύει να είναι ένας δυσφηµισµένος όχλος και µετατρέπεται σε µια ενεργή κοινότητα που ανακαλύπτει τις ιδέες που αξίζουν και συµµετέχει, οικονοµικά σε αυτές. 

Εν µέσω κρίσης η µέχρι πρότινος συντηρητική ελληνική αγορά «ανοίγει» και σε πρωτοβουλίες τέτοιου τύπου. Οι συνεισφορές στη διαδικτυακή µικροχρηµατοδότηση διέπονται από τον απαράβατο κανόνα… «ό,τι έχετε ευχαρίστηση». Γι’ αυτό και κυµαίνονται από 1 ευρώ ως πάνω από 1.000 ευρώ, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών καταθέτουν γύρω στα 20-50 ευρώ. Τα χρήµατα εκταµιεύονται µόνο αν συγκεντρωθεί το σύνολο του ποσού, ειδάλλως επιστρέφονται στους µικροεπενδυτές. Οσο για τα ανταλλάγµατα για την επένδυση, κυµαίνονται από την αποστολή προϊόντων, εισιτηρίων και διαδικτυακών εφαρµογών ως την παροχή µετοχών της νεοσύστατης εταιρείας. 

«Κάποιες φορές, αρκεί μια πρωινή σκέψη για να αλλάξει όλα όσα θεωρείς παγιωμένα. Τρόπο ζωής, εργασία, καθημερινότητα, κι εν γένει την κοσμοθεωρία σου. Είχαμε την τύχη να ζήσουμε ένα τέτοιο πρωινό. Να νιώθεις το ζεστό φως του ήλιου να σε αλλάζει και να γεννιέται εκείνη τη στιγμή μια ιδέα. Ακριβώς την ίδια ώρα που ο ήλιος σε θαμπώνει με το μεγαλείο του. Από εκείνο το πρωινό και έπειτα, η απόφασή μας για την δημιουργία ξύλινων γυαλιών ηλίου, ήταν πια ξεκάθαρη…». Aυτά είναι τα λόγια της Ελένης και του Περικλή, δύο νέων παιδιών από τη Σύρο που ξεκίνησαν ένα δημιουργικό και επιχειρηματικό project, τη σχεδίαση και κατασκευή ξύλινων γυαλιών ηλίου. 

Για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους, εμπιστεύτηκαν τη μέθοδο του crowdfunding και ξεκίνησαν μια εκστρατεία στο Indiegogo, η οποία συνεχίστηκε μέχρι τις 14 Ιουνίου. «Αν και ο αρχικός μας στόχος  ήταν τα 15.000 ευρώ, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 21.000 ευρώ πριν τη λήξη της καμπάνιας», δηλώνει στο metrogreece.gr η Ελένη.

Όπως επισημαίνει, το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αρκετά μεγάλο και προέρχεται από διάφορες χώρες. «Έχουμε ήδη δεχθεί παραγγελίες από Καναδά, Γερμανία, Κατάρ, ενώ πολύ μας έχει βοηθήσει και η Κύπρος. Είναι πολύ συγκινητικό όλο αυτό που συμβαίνει και θέλω να ευχαριστήσω όλον αυτό τον κόσμο που μας βοήθησε και μας εμπιστεύτηκε».

Στα άμεσα σχέδια της Ελένης και του Περικλή είναι η δημιουργία ενός online shop αλλά και ενός καταστήματος όπου ο κόσμος θα μπορεί να δοκιμάζει τα γυαλιά προτού τα αγοράσει. «Έχουμε πολλά πλάνα αλλά όλα θα έρθουν με τον καιρό. Εκείνο που διαπιστώσαμε είναι πως τελικά δίνονται ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, αρκεί να υπάρχουν φρέσκιες ιδέες και ηρεμία», καταλήγει.

Υλοποίησε την δική σου ιδέα κι εσύ μέσω του crowdfunding!   Εάν πιστεύεις στην ιδέα σου, υπάρχει τρόπος να την χρηματοδοτήσεις και να την μετατρέψεις σε success story. Μην την κρατάς για σένα, κοινοποίησέ την. 


Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
23/06/13 00:51
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...