Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

8 tips για να Φτιάχνω τον τέλειο ελληνικό καφέ!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Ο ελληνικός καφές είναι απόλαυση! Ας μάθουμε λοιπόν τα μυστικά του ιδανικά φτιαγμένου ελληνικού καφέ :

1.Προμηθευόμαστε το σωστά εργαλεία
α. μικρό μπρούτζινο μπρίκι
β.Μηχάνημα αλέσματος καφέ
γ. Γκαζάκι (ψήνεται καλύτερα ο καφές στο γκαζάκι παρά στο μάτι της κουζίνας)

2.Αγοράζουμε φρέσκο καφέ σε κόκκους
Αγοράζουμε από καφεκοπτείο, κόκκους φρέσκου καφέ.  Σε αυτό το σημείο θα επιμείνουμε ιδιαίτερα γιατί ο καφές που αλέθεται λίγο πριν φτιαχτεί, έχει μεγαλύτερη φρεσκάδα και περισσότερο άρωμα.

3.Προσέχουμε τη θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσουμε: να μην είναι ούτε ζεστό, ούτε κρύο, αλλά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.  Για τις πιο μερακλούδες :  ο καφές θα γίνει πιο νόστιμος με εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό.

4.Προσοχή στη σωστή αναλογία νερού/καφέ  : για μονό καφέ, βάλτε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού.

5.Ψήνουμε τον καφέ σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί αργά, δεν βιαζόμαστε (ο ωραιότερος καφές είναι αυτός που έχει ψηθεί στη χόβολη, ακριβώς επειδή αργεί να ψηθεί)

6.Βάζουμε το μπρίκι με το νερό στο γκαζάκι και ανάβουμε. Μόλις το νερό αρχίσει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε  μέσα την κουταλιά με τον καφέ. 

7.Ανακατεύουμε καλά ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ και δεν ξανα-ανακατέβουμε.

8.Βγάζουμε τον καφέ αμέσως μόλις κάνει την πρώτη φουσκάλα.
Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Μαγειρική
Συντακτική Ομάδα
22/06/13 00:48
Αρέσει: 1 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Ραβανί με sauce σοκολάτας και κυδώνι

Ετοιμάζουμε το ραβανί: δουλεύουμε το βούτυρο...

Διαβάστε περισσότερα...
Bίδες με πέστο και δύο ντομάτες

Χρόνος προετοιμασίας: 30’ Χρόνος βρασίματος ζυμαρικών: 10’-12’

Διαβάστε περισσότερα...
Tαλιατέλες με τρία είδη σολομού (φρέσκα ζυμαρικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 30’ Χρόνος ψησίματος για τις ταλιατέλες: 1’-2’

Διαβάστε περισσότερα...