Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς να γεμίσει η τσέπη σου χρήματα!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Στους καιρούς μας, που όλοι παραπονιούνται πως «δεν υπάρχουν χρήματα», θα είναι ευεργετική πράξη να πληροφορήσουμε όσους έχουν ανάγκη χρημάτων πώς να ενισχύσουν τις τσέπες τους. Θα τους αποκαλύψω το πραγματικό μυστικό του να συλλέγεις χρήματα, τον σίγουρο τρόπο να γεμίζεις άδεια πορτοφόλια καθώς και τον τρόπο να τα διατηρείς πάντα γεμάτα. 

Δύο απλοί κανόνες που, αν τηρηθούν σωστά, θα φέρουν αποτέλεσμα.

Πρώτον, κάνε την εντιμότητα και τη φιλοπονία μόνιμους συντρόφους σου, και 

Δεύτερον, ξόδευε ένα ευρώ λιγότερο από τα καθαρά σου κέρδη.

Έτσι, η λιανή σου τσέπη σύντομα θ΄αρχίσει να γνωρίζει ευημερία και ποτέ ξανά δεν θα παραπονεθεί ότι έμεινε αδειανή. Ούτε οι πιστωτές θα σε προσβάλλουν, ούτε η ανάγκη θα σε συνθλίβει, ούτε η πείνα θα σε βασανίζει, ούτε θα παγώνεις από τη γύμνια.

Ολάκερη η ζωή σου θα λάμπει περισσότερο και η ευχαρίστηση θα αναβλύζει από κάθε γωνιά της καρδιάς σου. Γι’αυτό υιοθέτησε τούτους τους κανόνες και θα είσαι ευτυχής. Διώξε τους κακούς ανέμους του πόνου από το μυαλό σου και ζήσε ανεξάρτητος. Τότε θα είσαι αληθινός με τον εαυτό σου και δεν θα κρύβεις το πρόσωπό σου όταν πλησιάζει κάποιος πλούσιος, ούτε θα νιώθεις μειονεκτικά όταν οι προνομιούχοι θα περνούν από δίπλα σου. Διότι η ανεξαρτησία, είτε με λίγα είτε με πολλά, είναι ευτύχημα, και σε βάζει στην ίδια μοίρα με τους πιο σπουδαίους και επιφανείς ανθρώπους.

Τότε να φανείς σοφός και ν’αφήσεις τη φιλοπονία να βαδίζει πλάϊ σου το πρωί και να σε συνοδεύει ώσπου να φτάσει η βραδινή ώρα της ανάπαυσης.

Ας είναι η εντιμότητα σαν την ανάσα της ψυχής σου και ποτέ μη λησμονείς να έχεις και ένα ευρώ στην άκρη όταν όλα σου τα έξοδα έχουν καταμετρηθεί και αποπληρωθεί.

Τότε πια θα έχεις αγγίξει την ευτυχία, και η ανεξαρτησία θα γίνει η ασπίδα σου, το κράνος και το στέμμα σου.

Τότε θα βαδίζει περήφανα η ψυχή σου, κι ούτε θα περπατάς σκυφτός μπροστά σ’αυτούς που φορούν μεταξωτά μόνο και μόνο επειδή διαθέτουν πλούτη ούτε θα υφίστασαι ύβρεις, μόνο και μόνο επειδή ο άνθρωπος που σου τις εκτοξεύει φορά διαμαντένιο δαχτυλίδι. 

Οι συμβουλές που μόλις διαβάσατε είναι του Βενιαμίν Φραγκλίνου γραμμένες το 1736 !!! Ο λεγόμενος εθνοπατέρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ήταν ένας σπουδαίος συγγραφέας, πολιτικός και διπλωμάτης. Αποφθέγματα όπως το «ο χρόνος είναι χρήμα» και το «όποιος κοιμάται νωρίς και ξυπνά νωρίς, γίνεται πλούσιος, σοφός και υγιής» είναι δικά του. 

Το βιβλίο του «Ο Δρόμος προς τον Πλούτο» έπεσε στα χέρια μου εντελώς τυχαία και πραγματικά μ’έχει ενθουσιάσει και ταυτόχρονα εντυπωσιάσει, πώς  όμοια γεγονότα της ιστορίας του ανθρώπου κάνουν έναν τεράαααστιο κύκλο και επανέρχονται στις επόμενες γενιές. 

Ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές των προηγουμένων γενεών που κατάφεραν να ξεπεράσουν οικονομικές κρίσεις και μάλιστα σε πολύ χειρότερες εποχές, απ’ότι σήμερα.


Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
20/06/13 00:50
Αρέσει: 2 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...