Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας

Κατά βάθος όλοι ξέρουμε πότε είμαστε στον «σωστό δρόμο»...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες

Υπάρχει κάτι στο χρωμόσωμα Υ...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Ο τρόπος που καθόμαστε δείχνει τον χαρακτήρα μας!

Σταυροπόδι, με τα πόδια χαλαρά ή στα πλάγια...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
Σπιτικό γαλάκτωμα καθαρισμού από έλαιο τριαντάφυλλου!

Ένα υπέροχο καθαριστικό από ροδέλαιο και...

περισσότερα >>
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0

Πώς να γλυτώσετε 30 ευρώ από την βενζίνη!

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Επειδή ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει για τα καλά και δεν θέλουμε να χάνουμε το μπάνιο μας εξ αιτίας του κόστους της βενζίνης ακολουθήστε τις εξής συμβουλές για να μειώσετε την κατανάλωση έως και 30 ευρώ: 

•Κρατήστε το στροφόμετρο κάτω από τις 2500-3000 στροφές ακόμη και αν η κίνηση στην εθνική οδό σας επιτρέπει να αναπτύξετε μεγαλύτερη ταχύτητα. Οδηγώντας με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, μπορεί να χρειαστείτε 15-30 λεπτά περισσότερο για να φτάσετε στον προορισμό σας, από την άλλη όμως, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου ακόμη και κατά 20%. Αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε τουλάχιστον 20 ευρώ για ένα ρεζερβουάρ 50 λίτρων.

•Μην φορτώσετε την μπαγαζιέρα στο αυτοκίνητο εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Ειδικά οι μπαγαζιέρες που μπαίνουν στην οροφή, αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου ακόμη και κατά 15-20%.

•Ελέγξτε τον αέρα στα ελαστικά.

•Ξεφορτώστε το αυτοκίνητο όταν θα φτάσετε στον προορισμό σας. Οι όποιες «εσωτερικές μετακινήσεις» ,θα γίνουν φθηνότερες καθώς το βάρος στο αυτοκίνητο αδειάζει γρηγορότερα το ντεπόζιτο.

•Αγοράστε βενζίνη στο πρατήριο της γειτονιάς σας. Κατά κανόνα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν φθηνότερο καύσιμο από την επαρχία. Αν μάλιστα μπορέσετε να φουλάρετε και με αυτή την ποσότητα να πάτε και να γυρίσετε, τόσο το καλύτερο. Υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος: στα μεγάλα αστικά κέντρα γίνονται περισσότεροι έλεγχοι προκειμένου να εντοπιστούν τα περίφημα «μηχανάκια» που κλέβουν τον καταναλωτή όταν αγοράζει βενζίνη. Στην επαρχία, οι έλεγχοι είναι σαφώς λιγότεροι.

•Πληρώστε τη βενζίνη με την πιστωτική σας κάρτα. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έκπτωση ακόμη και 3%, ανάλογα πάντα με το ανταποδοτικό πρόγραμμα της κάρτας σας.. Όταν ένα φουλάρισμα κοστίζει πλέον 100 ευρώ, μόνο από αυτή την έκπτωση θα γλιτώσετε 3 ευρώ. Αρκεί βέβαια, να πληρώσετε την πιστωτική αμέσως για να μην φορτωθείτε με τόκους.

Επίσης εξίσου σημαντικό μοιραστείτε το κόστος της βενζίνης με τις φιλενάδες σας και χαρείτε τις όμορφες παραλίες που διαθέτει η χώρα μας !!!


Συντακτική Ομάδα : Σοφία Θεοφάνη

Διαβάστε κι άλλα σχετικά με:   Save Money
Συντακτική Ομάδα
29/05/13 00:15
Αρέσει: 0 / Σχόλια: 0
<< Προηγούμενο Επόμενο >>    
Πίσω… στο σπίτι των γονιών μου!

Στις μέρες μας κυριαρχεί η επιστροφή-συγκατοίκηση στο σπίτι των γονιών...

Διαβάστε περισσότερα...
Γυναίκα και Υγεία...

Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΔΗΛΑΤΟ. Κορίτσια ποδήλατο ξανά!

Όλες μας αποκτήσαμε κάποτε το παιδικό μας όνειρο ένα ποδηλατάκι!

Διαβάστε περισσότερα...